Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY'de İtalyan pilotlar kokpiti ele geçirdi! - AIRPORT Haberleri

        Avrupa'nın birçok ülkesi ekonomik kriz tehlikesini yaşarken son dönemlerde risk altında olan İtalya'dan birçok pilot, son dönemlerde yaptığı atılımlarla dünyanın en önemli havayolu şirketleri arasına giren Türk Hava Yolları'nda uçmak için şirketin kapısını çalıyor. Kokpiti, bünyesinde bulundurduğu 50 ülkeden yabancı pilotlar nedeniyle adeta Birleşmiş Milletler'e dönen THY'de çalışan 300 yabancı pilotta sayı olarak liderliği İtalyanlar aldı. 30 İtalyan pilotun uçtuğu THY'de Mauritius Cumhuriyeti, Şili, Kolombiya, Meksika, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Libya, Moldova, Pakistan, Paraguay ve Suriye uyruklu pilotta var.

        Grazie (Teşekkürler) THY

        Bünyesinde bulundurduğu 50 ülkeden yabancı pilotlar nedeniyle adeta Birleşmiş Milletler'e dönen THY'de çalışan 300 yabancı pilot arasında italyanlar liderliği ele geçirdi. Geçtiğimiz yıl THY'de 25 pilotla İtalyan ve İsyanyol pilotlar birinciliği paylaşırken, ekonomik risk altında olduğu konuşulan İtalya'dan birçok pilot, dünyanın en önemli havayolu şirketleri arasına giren Türk Hava Yolları'nda uçmak için şirketin kapısını çalıyor. 30 İtalyan pilotun uçtuğu THY'de İtalyanları 27 pilotla İspanyollar, 22 pilotla Yunanlılar ve 19 pilotla Danimarkalılar takip ediyor. Mauritius Cumhuriyeti, Şili, Kolombiya, Meksika, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Libya, Moldova, Pakistan, Paraguay ve Suriye uyruklu pilot da var. THY'de toplam 2 bin 97 pilot bulunuyor.

        Avrupa'da Yunanistan'ın ardından İtalya ve İspanya'da da kriz söylentileri başlarken, bu ülkeler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden pilotlar, cazip maaşlar veren THY'ye iş başvuruları yapıyor. Dünyanın birçok ülkesinden pilot THY filosunda uçmak için başvururken, son dönemlerde Avrupa'dan başvurular rekor seviyelere ulaşıldı. Sürekli artan uçak sayısı ve uçuş noktaları ile artık dünya pazarında Türkiye'nin büyük bir markası haline gelen THY'de toplamda 2097 pilot uçarken, bunların 300'ü yabancı uyruklu pilotlardan oluşuyor. THY filosunda şu an 50 ülkeden yabancı pilot bulunuyor. 1797 Türk pilot THY filosunda görev yaparken Şili, Meksika, Kolombiya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Libya, Moldova, Mauritius Cumhuriyeti, Pakistan, Paraguay ve Suriye uyruklu pilotta THY'de uçuyor. Yabancı uyruklu pilotlardan en az 8 bin uçuş saati olanlar tercih ediliyor.

        İtalyanlar birinci sırada

        THY'nin yabancı pilotlarında birinci sırada İtalyan pilotlar var. THY'de şu an 30 İtalyan pilot uçuyor. İtalyanları 27 pilotla İspanyollar, 22 pilotla Yunanlılar ve 19 pilotla Danimarkalılar takip ediyor. Yabancı pilot sayısı her geçen ay artarak devam edecek. THY şirket kuralı gereği yabancı pilotun görev aldığı uçuşta kokpitte mutlaka bir Türk pilot bulunduruyor. Yabancı pilotlar tekrar eğitim ve sınavlardan geçiriliyorlar. Yine bu pilotlardan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mevzuatı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kriterlerine uygun olanlar sözleşmeli olarak işe alınıyor. Uçuş Akademisi'nde kendi pilotunu da yetiştiren THY de, Türk Hava Kuvvetleri'nden emekli olan veya istifa eden pilotlarla özel havayolu şirketlerinden, Sivil Havacılık Yüksek Okulu'ndan da pilotlar bulunuyor.

        Tatil beldesi Mauritius'tan bile pilot var

        "İtalya 30, İspanya 27, Yunanistan 22, Danimarka 19, Almanya 18, İngiliz 18, Japonya 16, Belçika 13, İrlanda 9, Meksika 9, Avustralya 8, Kanada 8, ABD 8,Brezilya 6, Fransa 6, Hollanda 6, Slovakya 6, Güney Afrika 6, Romanya 5, Sırbistan Karadağ 5, İsveç 5, Çek Cumhuriyeti 4, Yeni Zelanda 4, Avusturya 3, Macaristan 3, Norveç 3, Rusya 3, Cezayir 2, Hırvatistan 2, İran 2, Malezya 2, Polonya 2, Sırbistan 2, Slovenya 2, Bosna Hersek 1, İsviçre 1, Şili 1, Kolombiya 1, Güney Kıbrıs Rum Kesimi 1, Kazakistan 1, Güney Kore 1, Libya 1, Moldova 1, Makedonya 1, Mauritius Cumhuriyeti 1, Pakistan 1, Portekiz 1, Paraguay 1, Singapur 1, Suriye 1"

        Gökhan ARTAN / Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ