Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam esenboğa havalimanı ankara Ankara Genç İşadamları Derneği - AIRPORT Haberleri

        Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Başkent'e nitelikli ve donanımlı ikinci bir havaalanının şart olduğunu, ikinci havaalanının hem Ankara'nın hem de çevre illerin yükünü hafifleteceğini bildirdi.

        Değer, yaptığı yazılı açıklamada, Esenboğa Havalimanı'nın ihtiyaca cevap vermediği gibi basit bir doğa olayından dahi olumsuz etkilendiğini iddia etti.

        Esenboğa Havaalanı'nda özellikle kış aylarında sis yüzünden uçakların saatlerce rötar yaptığını savunan Değer, ''Mevcut havaalanı, Ankara çanağının içinde olduğu için uçaklar, basit bir sis hadisesinde dahi 3-4 saat rötar yapıyor. Zaten donanımı yetersiz olan ve ihtiyaca cevap veremeyen Esenboğa'da bir de basit bir doğa olayında dahi bu tip gecikmelerin yaşanmasının önüne geçmek mümkün değil'' görüşünü ifade etti.

        Ankara Esenboğa Havalimanı'nın, dünyadaki büyük havaalanları ile mukayese edildiğinde küçük ve yetersiz kaldığını ileri süren Değer, Ankara'dan yurtdışına uçuşların çoğunun İstanbul aktarmalı yapıldığını hatırlattı.

        Bazı ülkelere yapılan direkt uçuşların yeterli olmadığını, dış hat uçuşlarının arttırılması için de mevcut havaalanının yetersiz olduğunu iddia eden Değer, ''Bu nedenle Başkent'e nitelikli ve donanımlı ikinci bir havaalanı projesi şart'' değerlendirmesinde bulundu.

        Ankara'ya ikinci havaalanı projesi için en uygun yerlerin ise, Ankara çanağı dışında kalan Gölbaşı veya Eskişehir istikameti olduğuna işaret eden Değer, şunları kaydetti:

        ''Gerek yurt içi ve gerek yurt dışı seyahatlerinde uçağı tercih edenlerin sayısı çığ gibi artıyor. Buna karşın mevcut havaalanında iyileştirme yapılamıyorsa, bütün şartlar göz önünde bulundurularak ikinci bir havaalanı inşa etmek gerekir. Bunun için de Ankara çanağı dışında kalan uygun alanlar değerlendirilebilir. İkinci bir havaalanı hem Ankara;nın ve hem de çevre illerin yükünü hafifletecektir.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ