Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY’de Kuran-ı Kerim ve Rihanna - AIRPORT Haberleri

        BİLİYORSUNUZ Tüketici Elektroniği Fuarı için Las Vegas’tayım. Vegas’a geldiğim Türk Hava Yolları uçağında ilginç bir şeyle karşılaştım.

        Uçak, THY’nin yeni aldığı Boeing 777 tipindeydi. THY bu uçakları gerçekten de çok güzel döşetmiş. Üstelik standartları da hayli yüksek tutmuş.

        Mesela eskiden sadece Business ve First Class bölümlerinde gördüğümüz etkileşimli uçak içi eğlence sistemleri artık uçağın tamamında mevcut. Bu sistemde de 350 civarı film, yüzlerce müzik albümü, TV programları hatta istediğiniz koltuktaki yolcuya telefon veya kısa mesaj imkânı bile var.

        THY, bu zengin içeriğe daha önce rastlamadığım yeni bir içerik eklemiş.

        O da uçuş boyunca Kuran-ı Kerim dinleme imkânı. Hem de dilersiniz Arapça, dilerseniz de Türkçe mealini dinleyebiliyorsunuz.

        Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan kayıtlardan istediğiniz sureyi seçip dinlemek ya da kendinize belli surelerden bir çalma listesi oluşturup onları dinlemek de mümkün.

        Açıkçası bu uygulamayı hiç yadırgamadım. Dindar insanların uçuş boyu Kuran-ı Kerim dinleme hakkına sahip olmaları eminim ki hoşlarına gidecektir.

        Ama THY, bu konuda gelecek tepkilerden çekindiğinden midir bilemem Kuran-ı Kerim bölümünü ayrı bir başlık yapmaktansa Müzik bölümünün altında bir alt grup olarak konuşlandırmış. Yani pop, rock, chill out, jazz, dünya müziklerinin arasında bir müzik başlığı gibi duruyor.

        Ama asıl skandal Kuran-ı Kerim başlığına girip Arapça’sını dinlemek istediğinizde kendini gösteriyor.

        Bu bölümde sanki Kuran okuyan Rihanna’ymış gibi duruyor. Çünkü Kuran-ı Kerim albümünün sanatçısı Rihanna olarak görünüyor.

        Eminim gözlerinden kaçmıştır ama THY böyle bir hizmet sunacaksa cesur olup din adı altında ayrı bir başlık oluşturup dini yayınları bunun altına koysa ve tabii bir de Rihanna ayıbını hemen düzeltse iyi olur kanaatindeyim.

        “Uçakta Kuran-ı Kerim olur mu?” tartışmasının ise yanından bile geçmiyorum. İnsanların kişisel iradelerine bırakıldığı sürece Kuran-ı Kerim de olabilir başka kutsal kitaplar da.

        Mesele korkmadan, çekinmeden yaptığın işin hakkını vermekte.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ