Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam altın kaplama uçak, brunei sultanı - AIRPORT Haberleri

        Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah Waddaulah'ın üç büyük ve altı küçük uçağı bulunuyor. İstanbul'a, kendisinin kullandığı içi altın kaplama Boeing 747-400 tipi uçakla gelen Brunei Sultanının ayrıca yine içi altın kaplama Airbus 340-200 ve Boeing 767-200 tipi iki büyük uçağı daha var.

        Sultan, Airbus 340 tipi uçağın iç dizaynı için 120 milyon dolar harcadı. AHT'den Gökhan Artan2ın haberine göre uUçağın içinde lavabo da dahil herşeyi altın olan Airbus 340 tipi uçağı nükleer ve füze saldırılarına karşı koruma kalkanına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Koltuklar ceylan derisinde olan uçağının içinde musluklardan kapı kollarına kadar her şey som altından yapıldı. Kızına da bir uçak hediye eden Brunei Sultanı, Airbus 380 tipi uçak siparişi de verdi.

        DÜNYANIN EN ZENGİNLERİNDEN

        Brunei Sultanı, 22 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin isimlerinden biri. Sultan kısa süre önce Ülker ile 100 milyon dolarlık işbirliğine imza atmış ve Marsa şirketine ortak olmuştu. Bolkiah, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en büyük sarayı olan Istana Nurul Iman'da yaşıyor. Filipinli mimar Leandro V. Locsin'in imzasını taşıyan ve 1984'te tamamlanan 200 bin metrekarelik alan üzerine kurulu sarayda 1788 oda, 290 banyosu, 1500 kişilik bir cami ve 5 yüzme havuzu var. Kubbeleri, kapı kulpları altın kaplı 1.4 milyar dolarlık (2.5 milyar TL) sarayı, 564 avizedeki toplam 51 bin ampul aydınlatıyor. Aynı anda 5 bin misafirin ağırlanabildiği sarayda 18 asansör var.

        UÇAĞI BİLE ALTIN!

        2007'de kızını 14 gün süren muhteşem bir düğünle evlendiren Brunei Sultanı'nın altın kaplamalarla döşenmiş bir Boeing 747'si, 6 küçük uçağı ve 2 helikopteri var. Sultanı'nın kızı ve damadı da düğün sonunda gelin ve damat altınla kaplanmış Rolls Royce'un içinde halkı selamlamıştı.

        7 BİN OTOMOBİLİ VAR

        Brunei Sultanı Bolkiah otomobil koleksiyonuyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. İşte 1'i altından 7 bin otomobili olan Sultan'ın garajında yer alan araçlardan bazıları:

        * 1574 Mercedes

        * 604 Rolls Royce

        * 452 Ferrari

        * 382 Bentley

        * 209 BMW

        * 179 Jaguar

        * 134 Koenigsegg

        * 21 Lamborghini

        * 11 Aston Martin

        * 1 SSC

        ZENGİN ADACIK

        Borneo Adası üzerinde küçük bir sultanlık olan Brunei'nin geçmişi 15. yüzyıla dayanıyor. Halkının büyük bölümü Müslüman Malay olan Brunei, 1984 yılında İngiltere'den ayrılarak tam bağımsızlığını ilan etti. Ülke krallıkla yönetiliyor. Hollywood güzellerini 1788 odalı muhteşem sarayında ağırladığı konuşulan Brunei Sultanı, ABD'de haber konusu olmuştu. ABD eski güzellik kraliçelerinden Shannon Marketic'in ardından, Sheila Kennedy adlı genç yıldız, sultanın sarayında geçirdiği günleri basınla paylaşmış; sarayda kaldığı 1 ay karşılığında 400 bin dolar kazandığını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ