Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dreamliner - AIRPORT Haberleri

        Boeing 787 Dreamliner'in tanıtım uçuşu için İstanbul semalarına havalanan kaptan pilot Christine Walsh "İstanbul'un hava trafiği çok yoğunmuş" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

        Gökhan ARTAN/AHT

        Cuma günü Türkiye'ye gelen rüya uçak Boeing 787 Dreamliner'in tanıtım uçuşu, Atatürk Havalimanı üst düzey yöneticileri ve THY yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti. Boeing yetkilileri Türk bayrağı ile uçaktan indi. Kokpitinde de Türk bayrağı bulunduran Boeing 787 Dreamliner'ın Amerikalı kaptan pilotu Christine Walsh, uçuş sonrasında basın mensuplarına uçağı gezdirerek detaylı bilgi verdi.

        Kaptan pilot Walsh, "Ben ve ekip arkadaşlarım cuma günü İstanbul'a Boeing 787 Dreamliner ile gelmekten büyük mutluluk duyduk. Bütün hafta sonu İstanbul'un güzelliklerinin keyfini ve tadını çıkardık. Atatürk Havalimanı'na indiğimiz andan bugüne kadar gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Bugün de 1 saat 20 dakikalık bir tanıtım uçuşu gerçekleştirdik. Hava yağmurlu olmasına rağmen çok keyifli bir uçuş oldu. 20 bin feet'e kadar çıktık. İstanbul'un hava trafiği çok yoğunmuş" dedi.

        Kaptan pilot Walsh "Avrupa ile Asya'yı birleştiren İstanbul'un üzerinde uçmak nasıl bir duygu" şeklindeki soru üzerine de "Avrupa ile Asya'yı denizin ayırdığı İstanbul semalarında uçmak ben ve ekibim için çok önemli ve unutulmaz bir deneyim oldu. Öncelikle kokpitten İstanbul'a baktığınızda şehrin ne kadar büyük olduğuna inanamıyorsunuz. Aynı zamanda bu noktalarda havacılık trafiğinin ne kadar yoğun olduğuna inanamıyorsunuz. Hakikaten Asla ile Avrupa'yı muhteşem bir manzarayla İstanbul boğazıyla ayıran böyle bir coğrafyada uçmak bizim için çok keyifli bir tecrübeydi" diye konuştu.

        Neşeli olduğu kadar mütevazı tavırlarıyla da dikkat çeken Walsh açıklamalarının sonunda "Boeing 787 Dremliner'in İstanbul'a gelmesinde emeği olan ekibime çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde buralara kadar geldik" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ