Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY Polonya Havayolları'nı (LOT) almaktan vazgeçti - AIRPORT Haberleri

        THY yetkilileri, Ocak 2012 tarihinden bu yana Polonya ve Türkiye'de LOT yetkilileri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirmişti. Görüşmeler neticesinde LOT havayolu şirketi ile bir gizlilik anlaşması imzalanarak Mart ayı başındaki ön inceleme çalışmalarında bir karara varıldı.

        THY, bir süredir talip olduğu ve ön çalışmalarda bulunduğu LOT'u satın alma süreci ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı:

        "Avrupa'nın köklü şirketlerinden olan LOT Havayollarının ticari ve stratejik potansiyeli ile Avrupa Birliği ve Polonya Havacılık mevzuatının yabancı sahiplik ve yönetim kontrolü koşullarının uygun ve hedeflerimizle örtüşen yapıda olmadığı, bu şartlarda gerçekleşecek bir satın almanın Ortaklığımızın orta-uzun vadeli büyüme ve hissedar değeri yaratma hedeflerine katkısının sınırlı olacağı kanaatine varılmıştır. Bu nedenle, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu LOT Havayolları özelleştirmesi sürecine ilişkin çalışmaların sona erdirilmesine karar vermiştir" denildi.

        MALDİVLER'E UÇACAK

        Türk Hava Yolları ayrıca bu yıl içerisinde uçak müsaitliğine bağlı olarak İstanbul' dan Hint Okyanusunda 1200 adadan oluşan Maldivler' in başkenti Male'ye uçma kararının verildiğini duyurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ