Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Havalimanında transit yolcular için yeni yol - AIRPORT Haberleri

        Gökhan ARTAN / AHT

        Atatürk Havalimanı'nda İç Hatlar Terminali ve Dış Hatlar Terminali arasında, transit yolcuların geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla yeni kapı açıldı. Bu sayede iki terminal binası arasında 8 dakika süren yol 2 dakikaya inecek.

        Yeni uygulamayla ilgili bilgi veren Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, iç hatlardan gelen yolcuların dış hatlara, dış hatlardan gelen yolcuların ise iç hatlara geçerken yolda zaman kaybettiklerini belirterek, "Bizim iç hat - dış hat transfer oranımız yüzde 25. Her gün 25 bin, 30 bin yolcu geçecek buradan. Yolcularımız artık bu koridordaki pasaport ve güvenlik kontrolünden geçerek uçağına rahat ulaşacak. İç hat - dış hat kestirme bağlantı yolu ile yolcu konforu açısından çok önemli bir yol açılmış oldu. Yolcular için hayat biraz daha güzelleşti" dedi.

        "AB gelmemizi istemiyor"

        Bu arada ''İnovasyon'' konulu CEO Clup toplantısına katılan THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Biz daha çok yolcu taşıyalım. Tehirleri kaldıralım ortadan, daha iyi yapalım diye uğraşıyoruz. Bunlarla daha çok ilgileniyoruz. İnorganik büyüme güzel bir şey. Hiçbir negatif tarafı yok. Ama AB 'gelme' diyor. O kadar liberal değiller. Dışarıdan birisinin büyük hissedar olmasını istemiyorlar.Avrupa'da önümüz kapalı dolayısıyla. Biz AB üyesi olarak geçmediğimiz için bunlar oluyor. AB üyesi olsaydık tümüyle değişirdi bu durum. Aer Lingus ile code share(ortak uçuş) yapma durumumuz var. Dublin'in özel bir durumu var. Dublin'e giden yolcular ABD'ye uçuyorlarsa, iç hat uçuşu gerçekleşiyor. ABD'liler, Dublin'e pasaport kontrolü ve gümrük kontrolü yapıyorlar. O nedenle bizim için enteresan bir yer. Yolcuları oraya götürüp onun dışında yolcular kendileri dağılsın istiyoruz. Çünkü ABD'nin halen 4 noktasına uçuyoruz. Beşinci noktaya karar verdik ama yetiştiremiyoruz. Uçaklarımızın sayısı 200 olmasına rağmen.'' dedi. İşten ayrılarla ilgili olarak empati yapılması gerektiğini söyleyen Kotil, ''Bu durum sevimli bir şey değil, ama 18 bin çalışanımız var bizim. Şirketimiz hiç durmadan, 24 saat çalışıyoruz. Tüm çalışanlarımızla birlikte çabalıyoruz. Marka üzerine lokal bir etkisi var, keşke böyle bir durum olmasaydı'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ