Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TUSAŞ'a uçak tasarlama yetkisi! - AIRPORT Haberleri

        Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), eğitim uçağı ''Hürkuş'' için Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı'ndan (EASA) ''Tasarım Organizasyonu Sertifikası'' aldı.

        Tüm tasarımcı mühendislerin yönergeler ve yönetmeliklere uygun olarak bir uçağı emniyetli olarak tasarlayabildiklerini tescilleyen söz konusu sertifikaya başvuru 2007'de yapılmıştı. O tarihten bu yana EASA ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) uzmanlarının yaptıkları denetimlerden başarıyla geçen TUSAŞ'a, her türlü emniyeti gözeterek uçak tasarlayabilir yetkisi verilmiş oldu.

        Bu, EASA'nın Türkiye'ye verdiği ilk uçak tasarlama yetkisi oldu. Verilen yetki, fikir aşamasından uçağı uçurana kadar TUSAŞ'ın tüm organizasyonunun uluslararası kurallara göre uyum içinde çalıştığını kanıtlıyor.

        Tescil edilen yöntem ve yönetmelikler, TUSAŞ'ın bölgesel uçak/savaş uçağı, vb. yeni ürünlerin de geliştirilmesinin yolunu açıyor.

        TUSAŞ

        TUSAŞ, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından uydu sistemleri ve insansız hava araçlarına kadar entegre havacılık ve uzay sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumunda. Havacılık, uzay ve savunma sanayinde küresel ilk 100 oyuncu arasında yer alan TUSAŞ'ta 1.500'ü mühendis olmak üzere yaklaşık 4 bin kaliteli ve deneyimli personel çalışıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ