Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY'ye "uçan aşçılar" geliyor! - AIRPORT Haberleri

        Gökhan ARTAN / AHT

        Türk Hava Yolları'nın 200'üncü uçuş noktası Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Kinşasa'ya sefer başlamasında konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil "Bu gidişle inşallah havacılıkta dünya birincisi olacağız" dedi.

        Türk Hava Yolları, ikram şirketi Turkish Do&Co ile beraber daha önce kıtalararası uçuşlarda sunulan ikram servis sisteminde yeni bir uygulamaya geçerek uçan aşçı uygulamasına başlamıştı. İlk kez uzun mesafeli uçuşlarda "Flying Chef" (uçan aşçı) konseptini başlatan THY şimdi de bazı dış hat uçuşlarında da business ve ekonomi sınıfı içinde uçan aşçı görevlendirmek için çalışma yapıyor. Turkish Do&Co'nun eğitimli ve tecrübeli aşçıları, Türk Hava Yolları'nın kıtalararası uçuşlarında Business sınıflarında uygulanan mönü konseptini yolcuya tanıtarak uçuşta görevli kabin ekibine yemeğin hazırlanması aşamasında profesyonel destek sağlıyor. Rusya, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine yapılan uçuşlarda da aşçıların görevlendirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

        Business dışında ekonomi sınıfında da görev yapacak

        Aşçıların bu hatlarda business dışında ekonomi sınıfında da görevlendirilmesi bekleniyor. Türk misafirperverliğinin tüm dünyaya gösterilmesinde büyük rol oynayan ve ilk uygulamayı New York hattında başlatan Türk Hava Yolları, yaklaşık 2 yıldır şef aşçıların kabinde yolcu servisine katılması sayesinde hizmet kalitesini ve yolcu taleplerini yerinde değerlendirme fırsatı buluyor. New York hattında daha önce başlayan uçan aşçı uygulaması şu anda uzun uçuşların tümünde devam ediyor.

        İkram konsepti ile ödülleri topluyor

        Uçan aşçılar çok titiz bir şekilde yemeklerin detayıyla ilgileniyor, kabin ekiplerine yardımcı oluyor, aynı zamanda yolculara sunum yaparak arzu edilen tabakları hazırlıyor ve lüks bir restoran kalitesinin ötesinde yolcuların bulutların üzerinde lezzeti keşfetmelerini sağlıyor. En iyi kalitede taze ürünler kullanılarak, profesyonel aşçılar tarafından üretilen yemeklerle uzun hatlarda seyahat eden yolculara ikram sunumunu ilgi çekici hale getiren THY bu sayede ikramlarla ilgili uluslar arası ödüller topluyor.

        THY dış hatlarda ikinci kez dalya dedi

        Bu arada Türk Hava Yolları'nın 200'üncü uçuş noktası Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Kinşasa'ya sefer başlatarak ikinci kez dalya dedi. THY Genel Müdürü Temel Kotil "Bu gidişle inşallah havacılıkta dünya birincisi olacağız" dedi.THY'nin İstanbul-Kinşasa hattının ilk uçuşu sebebiyle Atatürk Havalimanı THY Teknik A.Ş. Hangarı önünde bir uğurlama töreni düzenlendi. Törende ilk yolcuları çikolata ikramıyla uğurlayan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa liderliğinden sonra gözlerini dünya birinciliğine diktiklerini söyledi. Kotil "Son altı yılda yurtdışında uçtuğumuz nokta sayısı üç kat, sefer sayısı 6 kat arttı. Rekor düzeyde büyüme kaydettik. Allah'ın izniyle bu gidişle dünya birinciliğine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Havacılıkta dünyanın atlama noktası artık İstanbul oluyor. Bundan sonra havaalanları konuşulacak. Atatürk Havalimanı şu anda dünya sıralamasında 10'uncu sırada. İnşallah üçüncü havalimanıyla İstanbul birinci sıraya yükselecek" diye konuştu. Kotil THY resmi web sitesinin hackerlar tarafından kilitlenmesi ile ilgili bir soruyu cevaplarken de "Tabiî ki Türkiye'deki herhangi bir şirkette olduğu gibi bizim de web sitemiz saldırıya uğruyor. Hem hukuki, hem de teknik boyutuyla tedbirimizi alıyoruz.inşallah olmaz, çok yakışıksız olan bir durum. Dünyanın her yerinde olan bir olay" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ