Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş 880 milyon $’lık pazarda seyahat dünyası yarattı - Alışveriş Haberleri

        Menekşe ATASELİM /HT GAZETE

        Farklı bavul ve seyahat ürünlerini bir araya getiren çok markalı mağaza konsepti, Trunk&Co. markası altında ilk kez Türkiye’de hayata geçti. Samsonite ve Samsonite’ın tescilinde bulunan American Tourister, High Sierra, Disney by Samsonite, Lipault, Gregory, Speck ve Hartmann markalarını bir arada bulunduran Trunk&Co.’nun ilk mağazası Mall of İstanbul’da açıldı. Samsonite’ın Türkiye’deki ortağı olan Desa’nın CEO’su Burak Çelet, son 3 yılda yaptığı satın almalarla markanın bir seyahat dünyası yaratmaya hazırlandığını, bunu ortaya koyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı. “Trunk&Co. markası dünyaya yayılacak” diyen Çelet, Hindistan, Çin ve Avrupa’nın konsepti ilk ithal eden ülke olmak için yarıştığını belirtti

        ALIM GÜCÜ DÜŞÜK KİTLEYE ULAŞACAK

        Samsonite’ın Türkiye’deki ilk ithal bavul markası olduğunu hatırlatan Çelet, “33 yıldır pazarı domine eden bir yapı var. Yeni markalar için çok kolay bir ortam yok. Ama şöyle bir gerçek var: Fiyat konumlandırması olarak alım gücü daha düşük olan, geniş bir kitleye de ulaşmak gerekiyordu. Bunu yarattık” dedi. Samsonite’ın bu planla dünya çapında satın almalar yaptığını kaydeden Çelet, “Çok katlı mağazalar dışında, pazarda çok markalı bir zincir yoktu. Bu boşluğu dolduracağız. Dünyadaki ilk Samsonite kioskunu da biz açmıştık” diye konuştu.

        KADIN ÇANTASI SATIŞLARI PAZARIN % 55’İNİ KAPSIYOR

        Trunk&Co.’nun yaratılmasında, Türkiye’de hızla büyüyen seyahat ürünleri pazarının da çok etkili olduğunu kaydeden Burak Çelet, “2014’te Türkiye toplam çanta ve bavul pazarı büyüklüğü 880 milyon dolar. Bu pazarın 480 milyon doları deri, vinil ve kumaş kadın çantasından oluşuyor. Kadın çantası segmenti hariç pazara baktığımızda ise sadece seyahat ürünleri pazarı olarak bavul, sırt çantası, evrak çantası, duffle çanta, cüzdan ve küçük seyahat çantalarınıvurguladığımızda 400 milyon dolarlık bir seyahat ürünleri pazarı mevcut” dedi. Pazarın geçtiğimiz yıl yüzde 9 büyüdüğünü söyleyen Çelet, Samsonite’ın ise Türkiye’de yüzde 35 büyüdüğüne dikkat çekti.

        2015’TE 7 MAĞAZAYA ULAŞMAYI PLANLADI

        İkinci Trunk&Co. mağazasının ocak ayı içinde Ankara Panora AVM’de açılacağını, şubatta İstanbul Maltepe Park ve Bursa Korupark şubelerinin faaliyetebaşlayacağını kaydeden Çelet, şöyle devam etti: “Yıl sonuna kadar toplam 7 Trunk&Co. mağazasına ulaşmış olacağız. 2008 yılında 8 olan Samsonite mağaza sayısını ise 2014 sonunda 12’si ortaklığa ve 22’si bayilere ait olmak üzere toplam 34’e yükselttik. 2015’te de 4’ü ortaklığa, 5’i bayilerin olacak şekilde toplam 9 Samsonite mağazası açmayı planlıyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ