Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Internetten en çok giysi aldık - Alışveriş Haberleri

        İnternet üzerinden giysi alışverişi artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de Nisan 2013 ila Mart 2014’ü kapsayan dönemde bireylerin internet üzerinden sipariş verdiği ya da satın aldığı mal ve hizmet türleri arasında giyim ve spor malzemeleri yüzde 51.9 ile ilk sırayı aldı. Söz konusu rakam geçen yılın aynı döneminde yüzde 48.6 idi. İnternetten giyim ve spor malzemesi alanlar içerisinde kadınların oranı yüzde 65.2, erkeklerin oranı ise yüzde 43.5 oldu. Giyim ve spor malzemelerini, yüzde 27 ile mobilya, oyuncak, beyaz eşya gibi ev eşyaları takip etti. Tüketicilerin yoğun olarak internet üzerinden temin ettikleri bir diğer mal ve hizmet türü cep telefonu, kamera, radyo, televizyon, DVD oynatıcı gibi elektronik araçlar oldu. Bu grubun payı, söz konusu dönemde yüzde 24.9 olarak gerçekleşti.

        TATİL DE NETTEN

        Bireylerin internetten temin ettikleri hizmetlerden biri de seyahate ilişkin faaliyetler oldu. Bu kapsamda konaklamanın payı yüzde 15 olurken, bilet, araç kiralama gibi seyahatle ilgili diğer faaliyetlerin payı da yüzde 26.8 oldu.

        İNTERNETİN TOPLAMDAKİ PAYI % 3.5

        Bankalararası Kart Merkezi’nin verilerine göre, 2014 yılında giyim ve aksesuvar için kartla toplam 38 milyar 391 milyon liralık harcama yapıldı. Internetten yapılan giyim alışverişinin hacmi ise 2014’ün ilk 10 ayı itibarıyla 1.1 milyar lira oldu. Bu rakam, toplam giysi ve aksesuvar alışverişi içinde yüzde 3.5’lik paya denk geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ