Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Yazlıkların yarısı kışın satışa çıktı - Alışveriş Haberleri

        Menekşe ATASELİM /HT GAZETE

        Ayaygın Miroglio Grup, hazır giyim perakendesinde en büyük sorunlardan biri olarak gösterilen kârsızlığın çaresini sezon geçişkenliğinde buldu. İpekyol, Twist ve Machka markalarının sahibi olan grubun yönetim kurulu başkanı Yalçın Ayaydın, bir süredir yeni sezonu Türkiye ortalamasından çok daha erken açtıklarını belirtti. Dünya markalarının takvimine paralel gittiklerini kaydeden Ayaydın, “Aralık sonu yüzde 25, ocakta yüzde 50 oranında yaz sezonu ürünü mağazalarımıza giriyor.

        Bunun tam tersi de söz konusu. Haziranda kışlıkları çıkarıyoruz. Birkaç sezondur bunu uyguluyoruz ve satışlar çok iyi gidiyor. Kârlılığımıza olumlu etkisi oldu. 2014’te yüzde 20 EBITDA sağladık. 2015’i de sıkıntılı bir yıl olarak bekliyorduk; fakat çok iyi başlangıç yaptık” dedi. Kadın tüketicinin o mevsimde kullanmayacağı ürünü önceden almaya alıştığına dikkat çeken Ayaydın, şöyle devam etti: “Bir de artık çok seyahat ediliyor. Mesela kışın sıcak ülkelerde tatil moda oldu. Yaz sezonunu alıp orada giyiyorlar. Arap turistler de memleketine dönünce kullanıyor. Zaten yazlık-kışlık giysi farkı da gittikçe azalıyor; geçişkenlik arttı. Bir yanda indirim başlamışken yeni sezonu satabilmek kâra pozitif etki ediyor. Her yıl üstüne koyarak giden bir trend oldu.”

        ÇALIŞANLARIN % 83’Ü KADIN

        3 markayla toplam 175 mağazaya ulaştıklarını, bu yıl 20’den fazla açılış planladıklarını söyleyen Ayaydın, 2014’te yüzde 25 büyüdüklerini, mevcut mağazaların cirolarının ise yüzde 12 arttığını kaydetti. Büyümede kadın çalışanların ciddi payı olduğu yorumunu yapan Ayaydın, “Mağazalarda yüzde 95, genel merkez ve fabrika da dahil edildiğinde yüzde 83 kadın istihdam oranımız var. Bu konuda pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadınlar işe her zaman erkeklerden daha ciddi ve dikkatli bakıyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ