Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş ‘Yüksek vergi alışveriş yapan turisti kaçırır’ - Alışveriş Haberleri

        2014’te 90 ülkede 21 milyon çift ayakkabı satan Danimarkalı Ecco, 1 yıl önce girdiği Türkiye’de 5 mağazaya ulaştı. Ülkede 5 yılda toplam 35 mağazaya ulaşmayı hedefleyen Ecco’nun Türkiye Genel Müdürü Deniz Necati Erda, Avrupa Birliği (AB) dışından yapılan ayakkabı ithalatına getirilen ek vergilerin dikkatli uygulanması gerektiğini belirtti. Yüzde 30 ila yüzde 50 arasında değişen vergilerin fiyata yansımasıyla uluslararası markaların Türkiye’de diğer ülkelerden daha pahalı satış yapmak zorunda kaldığına dikkat çeken Erda, “Özellikle yazın AVM cirolarını ciddi anlamda artıran yabancı turist, fiyatları kendi ülkesi ya da Dubai gibi başka ülkelerle kıyaslayıp yüksek bulursa rotayı başka ülkeye kırar ya da artık burada alışveriş yapmaz. Vergileri dengede tutup turizm potansiyelini kaybetmemek lazım” dedi.

        TEDARİK İÇİN AB’YE DÖNDÜ

        Yeni sezonda verginin fiyata yansıyacağını söyleyen Erda, “Çin, Endonezya, Tayvan, Portekiz ve Slovenya’da üretim yapıyoruz. Türkiye’ye AB’den getirdiğimiz ürünün payı vergiden önce yüzde 29 idi, yüzde 35’e çıkardık. Hedef yüzde 40” diye konuştu.

        ÇANTADA AVRUPA’NIN LİDERİ OLDU

        Deniz Necati Erda, küresel cirosu 1.2 milyar Euro’ya ulaşan ve toplamda 2 bin 989 mağazası bulunan Ecco’nun Avrupa’da en fazla çanta satışını Türkiye’de yaptığını söyledi. Erda, şöyle devam etti: “Toplam satışların yüzde 91’i ayakkabı. Türkiye’de çantanın payı yüzde 14’e çıktı ve bu konuda Avrupa lideri olduk. Ülkeye güveniyoruz. Yatırıma devam edeceğiz. Sermayemizi iki kat artırdık. Geçen yaz Bodrum’da sezonluk mağaza açtık. 2016’dan sonra İstanbul dışında da mağazalar açacağız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ