Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş İstanbul'da moda ekimi - Alışveriş Haberleri

        Seçkin ÜREY-HT GAZETE

        Bu yıl İstanbul’da ekim ayı modacılar ve hazırgiyim üreticileriyle perakendecilerin ayı olacak. 12 Ekim’den 16 Ekim’e kadar iki uluslararası bir de yerel etkinlik aynı anda gerçekleştirilecek. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) her yıl mayıs ayında düzenlediği İstanbul Moda Konferansı’nın sekizincisi, bu yıl ekim ayına alındı. Bunun nedeni ise Uluslararası Hazırgiyim Federasyonu’nun (IAF) her yıl dünyanın ayrı bir şehrinde düzenlediği Uluslararası Moda Konferansı’nın otuz birincisini İstanbul’da düzenleme kararı alması oldu. İki konferans da 13 Ekim’de başlayıp 16 Ekim’de sona erecek.

        Uluslararası ve yerel toplam iki moda konferansının tam olarak bu tarihlere alınmasının nedeni ise her yıl ekimde düzenlenen Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’la (MBFWI) aynı anda yürümesinin planlanmasından kaynaklandı. 12-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Böylelikle dünya hazırgiyim ve moda sektörünü oyuncuları bir yandan İstanbul’dasektörlerinin geleceğini tartışacak, diğer yandan da iki sektörün tüketiciye ulaştırdığı koleksiyonlar defilelerle sergilenmiş olacak. Üç büyük organizasyonun bir araya geleceği için hafta sırasında İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği de üç organizasyonun da katılımcıları için 1000 kişilik bir gala yemeği verecek.

        EN AZ 1500 GÖRÜŞME

        Beraber yapılacak iki moda konferansına özellikle hazırgiyim üreticileri ve perakende zincirlerinin temsilcileri rağbet gösteriyor. TGSD’nin düzenlediği MBFWI’ye geçmişte Amerikalı ve Avrupalı büyük zincirlerlerin yöneticileri katılmıştı. İki etkinliğin de perde arkasında bir yandan ikili iş görüşmeleri yürütülüyor. İki konferans nedeniyle yabancı temsilci katılımının yoğun olacağı için organizasyon yetkilileri en az 1.500 ikili iş görüşmesinin yapılmasını bekliyor. İki konfesansın ortak teması ‘Making Better’ (Daha İyisini Yapmak) olacak. IAF, 50 ülkede toplam 20 milyon sektör oyuncusu ve çalışanını temsil ediyor.

        100 ALIM GRUBU GELDİ

        Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’un bu yılki birinci etkinliği üç gündür devam ediyor. Etkinlik kapsamında 44 marka ve tasarımcının koleksiyonları defilelerin yanı sıra kurulan çadırda yurtdışından gelen yaklaşık 100 alım grubuna sergileniyor.

        GOLF TURNUVASIYLA BAŞLAYACAK

        İstanbul Fashion Week, 8. İstanbul Moda Konferansı ve 31. Dünya Moda Konferansı’na ev sahipliği yapacak. Haftanın başlangıcı ise bir golf turnuvasıyla olacak. Uluslararası Hazırgiyim Federasyonu, sekiz yıldır moda konferansını, isteyen bütün katılımcılara açık bir golf turnuvasıyla başlatıyor. Türkiye’deki konferansın başlangıcında yapılacak golf turnuvasının ev sahipliğini Kemer Country üstlenecek. Turnuvanın başlama vuruşunu ise Türkiye’de hazırgiyim sektörünü temsil eden bir ismin yapması planlanıyor. Bunun için hazırgiyim sektöründe sembol isimlerden golfe hâkimiyeti olanlara teklif götürülecek. Dünya Moda Konferansı, geçtiğimiz yıl son dönemde moda etkinlikleriyle öne çıkan Kolombiya’nın Medellin şehrinde yapılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ