Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş E-ticaret internetten alış veriş yaparken nelere dikkat etmeli - Alışveriş Haberleri

        İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde; paketlerin boş gelmesi, hiç ürünün gelmemesi, sitelerin erişim adreslerine ulaşılmaması, sahte ürünlerin gelmesi en büyük 4 sorun olarak öne çıkıyor. İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Başkanı Nizamettin Bilici, internet üzerinden zarara uğrayan insanların, şifreleri kırılanların, paraları istekleri dışından aktarılanların, dolandırılanların, büyük oranda kendi hatalarıyla buna maruz kaldıklarına dikkat çekti.

        İnternetin olduğu ortamda tam güvenli bir alanın söz konusu olmadığını ifade eden Bilici, ''En güvenli alan içinde bile dikkatli olmak lazım. Sağlam bir şifre seçilmelidir. Bu şifre paylaşılmamalıdır. Her önümüze açılan link tıklanmamalıdır'' dedi.

        'GÜVENLİĞİ TESCİL EDİLMİŞ SİTELERDEN ÜRÜN ALINMALI'

        İnternet üzerinden alışveriş yapacakların güvenliği tescil edilmiş alışveriş sitelerini tercih etmesi gerektiğine dikkat çeken Bilici, Maliye'nin internet üzerinden yapılan ticareti vergilendirmek için çalışmalarına devam ettiğini söyledi. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde paketlerin boş gelmesi, hiç ürünün gelmemesi, sitelerin erişim adreslerine ulaşılmaması, sahte ürünlerin gelmesine çok fazla rastladıklarını kaydeden Bilici, "Vatandaşlar, özellikle imitasyon ürünler gönderildiğinde dava açılabilir. Kapıdan ödemelerde paranın ödenmesinin ardından paketlerin boş gelmesi durumunda bir şey yapılamıyor. Buna dikkat edilmelidir. Güvenirliği belli olan, belli kurumların yönettiği alışveriş siteleri var. Bu siteler tercih edilmelidir. Farklı forumlardan, siteler hakkında da bilgiler alındıktan sonra alışveriş yapılmalıdır. Bu sadece alışverişle ilgili değil, bu sitelere her türlü bilgiyi veriyoruz. Bu bilgilerin paylaşılmasında da dikkatli olunmalıdır'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ