Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda Nestle,at eti - Alışveriş Haberleri

        Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden Nestle, iki ürününde at eti bulunduğunu itiraf etti. Hazır yemek kategorisinde bulunan Buitoni Beef Ravioli ve Beef Tortellini isimli iki ürününde yüzde 1'den fazla at eti bulunduğunu belirten Nestle, dana etli makarnalarda at DNA'sına rastlandığını açıkladı. Şirket, Almanya'daki tedarikçisinden alım yapmayı durdurdu.

        ÜRÜNLER RAFTAN KALKTI

        İtalya ve İspanya'daki bazı ürünlerini raflardan kaldırdığını açıklayan Nestle, web sitesinden yaptığı açıklamada, ortada gıda güvenliğiyle ilgili bir sorunun olmadığını belirtti. Nestle açıklamasının devamında "Ttüketicilerin bizden beklediği yüksek standartları karşılayamadık" ifadelerine yer verdi.

        UZMANLAR NE DEDİ?

        Konuya temkinli yaklaşan uzmanlar, gıda sektörünün en büyük oyuncularından Nestle'nin ürünlerini raflardan çekmesini, problemin düşünüldüğünden daha büyük olduğunu gösterdiğini ifade ediyor.

        Avrupa'da hükümetler her ne kadar at etinin sağlığa bir zararı olmadığını vurgulasa da, skandal tüketicinin süpermarket ve fastfood zincirlerine olan güveni zedeledi. İngiltere'de satılan bazı hamburger köftelerinde at eti tespit edilmesiyle ortaya çıkan skandal, şimdiye kadar Avrupa çapında aralarında İsviçre, Fransa, Romanya ve İngiltere'nin bulunduğu en az 12 ülkeyi etkiledi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ