Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda Meysu, Türkiye'de 'Helal' belgesini almaya hak kazanan ilk meyve suyu markası oldu. - Alışveriş Haberleri

        Türkiye'nin ilk meyve suyu markalarından Meysu, bir ilke imza attı. Meysu, Türkiye'de 'Helal' belgesini almaya hak kazanan ilk meyve suyu markası oldu.

        Uluslararası Helal Konseyi tarafından akredite edilen Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) tarafından verilen belge ile Meysu markalı vişne, şeftali, kayısı, portakal, karışık nektar çeşitleri artık 'Helal' belgeli. Kayseri'de 1948 yılında akide şekeri ve şekerleme ürünleri ile faaliyetine başlayan, Güldüoğlu Ailesi'ne ait Gülsan Gıda çatısı altındaki Meysu, aldığı helal gıda belgesiyle Arap ülkelerine meyve suyu ihraç edecek.

        Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, helal gıda atılımıyla birlikte ihracatta büyük hedefleri olduğunu belirterek, Kayseri'de uzun yıllardır gıda sektöründe hizmet verdiklerini ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 40 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Güldüoğlu, meyve suyu sektöründe Türkiye'de helal belgesini alan ilk firma olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Güldüoğlu, aldıkları belgeyle daha önce girmekte zorlandıkları Arap ülkelerine de ürün ihraç etmenin yolunun açıldığını belirtti.

        "ÖNYARGILARI KIRMIŞ OLDUK"

        Meysu, alınan helal gıda belgesi sayesinde, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Katar ve Irak gibi Arap ülkeleriyle birlikte uzak doğudaki Endonezya ve Malezya'ya meyve suyu ihraç etmeyi hedefliyor. Irak'la görüşmeleri tamamlayan Meysu, önümüzdeki günlerden itibaren ihracata başlıyor. Türkiye'de helal gıda belgesine gereken önem verilmediğinin altını çizen Bekir Güldüoğlu, "İslam ülkeleri, ürünün ve ham maddesinin helal olup olmadığı konusunda çok hassas. En küçük tereddütleri olan gıdayı kesinlikle tercih etmiyorlar. Biz aldığımız bu belgeyle öncelikle insanların ön yargılarını kırmış olduk. Zaten standartlara uygun üretim yapıyorduk ama bunu aldığımız belgeyle de tescillemiş olduk." diyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ