Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda Döneri bulduğunu iddia eden İngilizlere karşı girişimler başlıyor - Alışveriş Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, İngilizlerin, dönerin ilk kez Doncaster'da bir kasap tarafından üretildiğini gerekçe gösterip Avrupa Birliğinden (AB) isim hakkı talep edeceği iddiasına ilişkin, "Dünyada döner, 'Türk döneri' olarak bilinir ve bu şekilde herkesin ağzını tatlandırır" dedi.Bursa Valiliğince bir otelde düzenlenen "turizm" konulu toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Önal'a bir basın mensubu, İngilizlerin, dönerin ilk kez Doncaster'da bir kasap tarafından üretildiğini ileri sürerek isim hakkını AB'den isteyeceği iddiasını hatırlattı.

        Bu yılın tanıtım stratejisinde, Türkiye'nin değerlerini ön plana çıkarmanın bulunduğunu vurgulayan Önal, "Döner de kültürümüzün çok önemli bir parçası. Bu açıdan döneri de tanıtım materyalimiz olarak kullanıyoruz ve kullanacağız. Bu çerçevede gerekli girişimler yetkililerimiz tarafından yapılacaktır. Türkiye'nin olan, Türk değeri olan dönerin tanıtımını bu şekilde yapacağız. Dünyada döner, 'Türk döneri' olarak bilinir ve bu şekilde herkesin ağzını tatlandırır" ifadesini kullandı.

        ARTAN TURİZM GELİRLERİ

        Önal, "Türkiye'de son dönemde yaşanan olayların ardından turizmde bir sıkıntı yaşanır mı" sorusu üzerine, geçen yıl dünyada turizmin gelişmesiyle büyümede öngörülen rakamın yüzde 4,5-5 olmasına rağmen Türkiye'nin geçen yıl yüzde 10 büyüdüğünü anlattı.Türk turizminin, dünyada en fazla turist çeken 6'ncı büyük destinasyon olduğu bilgisini veren Önal, şunları kaydetti:

        "Bu yıl yaptığımız tüm çalışmalar, planlar, görüşmeler, Türk turizminin geçen yıl olduğu gibi ikili büyüyeceği yönündedir. Şu an Türkiye'ye 40 milyona yakın turist geliyor. Yüzde 10'a yakın bir büyüme öngörülürse bu rakamın 42-43 milyona ulaşacağını tahmin ediyoruz. Her yıl bütçe oranını artırıyoruz. Hem özel hem de kamu sektörünün ayırdığı yatırım, Türkiye'yi çok iyi tanıtmaya yetecektir. Türkiye'nin 30 milyar doların üzerinde geliri var. Gelir artışını yükseltiyor. 2013 yılında turizmde elde ettiği geliri en fazla artıran 3'ncü ülke olduk."

        İrfan Önal'a, Türkiye'de otel işletmecilerinin "her şey dahil" konseptinin tartışıldığı da anımsatıldı. Önal, bu sistemin devam edeceğini aktararak, "Türk turizm sektörünün son 30 yıldaki başarısı ortadadır. 'Her şey dahil' sistemi, özel sektörümüzün başarıyla uyguladığı bir sistem. Türk turizminde önemli bir yeri var. Türkiye şu an 'her şey dahil' sistemiyle turizmini Anadolu'ya yayma, kültür turizmi başta olmak üzere diğer turizm çeşitlerinden de pay alma yolunda. Bu sisteme negatif bakmamak, nasıl geliştirilebileceğini planlamak gerekir" diye konuştu. AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ