Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda Malatya'da yaşanan don olayı nedeniyle, kayısı üretiminde yaklaşık yüzde 90 civarında kayıp beklendiği bildirildi - Alışveriş Haberleri

        Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya'da yaşanan don olayı nedeniyle, kayısı üretiminde yaklaşık yüzde 90 civarında kayıp bekleniyor. Kentte 30-31 Mart ve 1 Nisan'da yaşanan don olayı, kayısı bahçelerine büyük zarar verdi. Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zenginyaptığı açıklamada, böyle bir hadiseyle ilk defa karşılaştıklarını, Malatya'da 1914 yılında böyle bir don olayının yaşandığını söyledi.

        ENDER YAŞANIR AMA...

        Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, yörede don olayı nedeniyle kayısı ağaçlarının zarar gördüğünü anımsatarak, "Şu an yapılan tespitler, ön hasar tespitidir. Kesin hasarları ancak 15 Mayıs'tan sonra meyveler ağaç üzerinde tam görülmeye başladığında göreceğiz" diye konuştu.Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı İbrahim Gezer ise bir yol haritası belirlenmesi gerektiğini söyledi. Gezer, şunları kaydetti:

        "İlimizde daha önceki yıllarda yaşanan ilkbahar geç donları, radyasyon donları dediğimiz, ısı yayılımı şeklinde gerçekleşen donlardı. Genelde yüksek yerleri çok etkilemiyordu ama bu sene, bu konveksiyon don dediğimiz, yani bir yerdeki soğuk hava kütlesinin rüzgar vasıtasıyla bir bölgenin üzerinden geçerek tamamen zarar uğratılması şeklinde yaşandı. Çok ender yaşanır bu don hadisesi ama bu sene ilimizde gerçekleşti."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ