Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş İngiltere’de bir sanatçının yatak temalı eseri düzenlenen açık artırmada tam 4,4 milyon dolara satıldı. - Alışveriş Haberleri

        İngiltere’de bir sanatçının yatak temalı eseri düzenlenen açık artırmada tam 4,4 milyon dolara satıldı. Eser, İngiliz bir sanatçıya ait satılan en pahalı ürün oldu.

        İngiliz sanatçı Tracey Emin’in çağdaş sanat dünyasında ses getiren Yatağım (My Bed) isimli eseri, düzenlenen açık artırmada 2,2 milyon sterlin, yani 4,4 milyon dolara alıcı buldu. 1998 yılında tamamlanan eser, dağınık bir yatak ve votka şişeleri, sigara izmaritleri, kullanılmış prezervatiflerin yer aldığı çalışması Londra’daki ünlü müzayede evi Christie's'de satışa sunuldu.

        Christie's'den yapılan açıklamada, alıcının ödeyeceği komisyon fiyatıyla eserin İngiltere’de bir açık artırmada satılan en pahalı eser özelliği elde ettiği belirtildi. Yatağım’ı kimin satın aldığı açıklanmadı. Eserin sahibi Tracey Emin, My Bed ile çağdaş sanat dünyasının önemli ödüllerinden Turner Prize’a aday gösterilmiş, bu konuyla ilgili davet edildiği bir televizyon programına sarhoş çıkarak gündem olmuştu. Babası Kuzey Kıbrıslı Türk olan 50 yaşındaki Tracey Emin tartışmalı modern sanat çalışmaları ile tanınıyor. Yatağım adlı eser İngiltere’de 1990’lı yılların efsane çağdaş sanat eserlerinden biri olarak kabul ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ