Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda Yeme içme sektörü, Cheesecake Factory, H&M, Emaar Square, Çamlıca, Dubai Mall, Galeries Lafayette - Alışveriş Haberleri

        Menekşe ATASELİM / HT EKONOMİ

        Yeme içme sektöründe Amerikan fenomenine dönüşen ünlü restoran zinciri Cheesecake Factory’nin Türkiye’deki ilk durağı Emaar Square oldu.

        İsveçli giyim markası H&M’in geliş sürecine benzer biçimde, son yıllarda sık sık Türkiye’de şube açacağı konuşulan, ancak kiminle ve neresi için anlaşacağı bir türlü kesinleşemeyen Cheesecake Factory, ilk imzayı Dubaili Emaar’ın İstanbul Çamlıca’daki AVM’si Emaar Square’e attı. Edinilen bilgilere göre, 2016’da açılacak AVM’den önce, uygun bir lokasyon bulunması halinde kentin önemli caddelerinden birinde bir şube daha açılması gündemde.

        ABD’DE 172 RESTORANI VAR

        Kuveyt merkezli perakende grubu Alshaya ile Ortadoğu ve Körfez bölgesine yönelik lisans anlaşması bulunan Cheesecake Factory, Türkiye temsilciliği için de aynı grupla anlaştı. Ünlü zinciri 2012’de Emaar’ın bir başka AVM yatırımı olan Dubai Mall’a da götüren Alshaya, ABD dışındaki ilk restoranı burada açmıştı. Hisseleri New York Nasdaq Borsası’nda işlem gören Cheesecake Factory, 1972’de Oscar ve Evelyn Overton tarafından Los Angeles’te kuruldu. Başlangıçta Evelyn Overton’ın kendi tarifiyle pişirdiği cheesecake’leriyle ünlenen Cheesecake Factory, zaman içinde, mönüsünde 200’ün üzerinde yemek seçeneği olan ve ABD’de 172 restoranı bulunan bir zincire dönüştü. Dünyanın en ünlü cheesecake’lerini yaptığı kabul edilen zincirin piyasa değeri 2.1 milyar dolar.

        2016’nın ilk çeyreğinde açılacak

        Cheesecake Factory’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanan Emaar Square; rezidans, otel, ofis ve AVM’den meydana gelen karma bir proje. Planlanana göre, inşaatı devam eden Emaar Square’in AVM kısmı 2016 yılının ilk çeyreğinde hizmete girecek. 150 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunacak proje, Türkiye’deki en büyük AVM’lerden biri olacak.

        LAFAYETTE DE EMAAR’DA

        Fransız çok katlı mağazalar zinciri Galeries Lafayette de Türkiye’deki ilk mağazasını Emaar Square’de açacak. Açık ve kapalı alanları bulunacak AVM’nin özellikle yeme içme sektöründe iddialı olacağı konuşuluyor. Toplam 436 mağazaya yer verilmesi planlanan projede, bu mağazaların 105 adedi restoran ve kafe zincirlerine ayrılmış durumda.

        Rusya ve Uzakdoğu’ya yayılma planı hazır

        ABD’deki tüm restoranlarını kendisi işleten ve anavatanında franchise vermeyen Cheesecake Factory, 2011’de yurtdışına yönelik lisans anlaşmaları imzalamaya başladı. Alshaya ile Ortadoğu’da 22 restorana ulaşmayı hedefleyen zincir, Latin Amerika’da 12 restoran açacak. Planlar arasında, Rusya, Doğru Avrupa ve Hong Kong’a uzanmak da var. Hong Kong merkezli restoran işletmecisi Maxim’s Caterers ile imzalanan uzun vadeli anlaşmaya göre Uzakdoğu’da 10 yılda 14 restoran açılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ