Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Galatasaray'da altın hisse iddiası - Borsa Haberleri

        Galatasaray'da Duygun Yarsuvat Yönetimi, kulüp tarihi için çok önemli sayılacak bir kritik kararın arefesinde. DHA'nın haberine göre, sarı- Kırmızılı Yönetim seçimin yapılacağı Mayıs ayına kadar gereken mali harcamaları karşılamak için Sportif A.Ş'nin Altın Hissesini kulüp üyelerine satmak için hazırlıklara girişti. Sportif A.Ş'nin yüzde 13'üne karşılık gelen Altın Hisse'nin 60 milyon TL olduğu ifade edilirken, bunun kulüp üyelerine satılarak, Sportif A.Ş'nin 5 yıl üst üste zarar etmesini engellemeyi planlanıyor. Çünkü Sportif A.Ş'nin bu Mayıs ayına kadar 100 milyon TL gelir elde edememesi durumunda, SPK'nın şirket yönetimini küçük hissedarların yönetimine verme riski de bulunuyor.

        SPORTİF A.Ş İNAN KIRAÇ'IN ELİNE GEÇECEK İDDİASI

        Ayrıca Altın Hisse satışı ile şirket kara geçirilecek ve 2015-16 sezonu için Avrupa Kupaları'ndan men edilme tehlikesi de bertaraf edilmiş olacak.

        Başkan Duygun Yarsuvat'ın geçtiğimiz hafta Levent'deki Galatasaray Cemiyeti'de bu konuyu birçok üyeye açıkca anlattığı öğrenildi. Başkan Duygun Yarsuvat ve kurmayları Sportif A.Ş'yi kara geçirmek için bu hazırlıkları yaparken, Sarı- Kırmızılı Camia'nın ileri gelenleri de, Altın Hisse'nin satışının gerçekleşmesi için genel kurul kararının gerektiğini ve kararın alınmasının çok zor olduğu görüşünde. Yine kulüp ileri gelenlerine göre Altın Hisse'yi İnan Kıraç Eğitim Vakfı alacak ve kulübün futbola hakim en büyük şirketi İnan Kıraç'ın kontrolünde olacak. Sarı - Kırmızılı kulübün duayenleri bu işlemin kulübün anahtarının resmen İnan Kıraç'a teslim edilmesi anlamına geleceğini görüşünü ileri sürüyor.

        GALATASARAY: İDDİALAR ASILSIZ!

        Galatasaray'dan söz konusu haberle ilgili yapılan açıklamada, iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Haberde iddia edildiği gibi, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın, Galatasaray Sportif A.Ş.'nin İMKB kotasyonunda bulunan, yaklaşık %14 oranında olan B grubu hisselerinin herhangi bir kişiye ya da kuruma özellikle haberde ismi geçen kişiye, satışına ilişkin açıklaması olmamıştır.

        Söz konusu haber, sadece Galatasaraylıları tedirgin etmek, üzmek, Galatasaray’ın başarısına mani olmak amaçlı üretilmiştir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ