Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolarda uçuş sürüyor mu? - Döviz Haberleri

        Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta 75 baz puana ulaşabilecekerken faiz indirimine gidilebileceği beklentisi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomik aktivitedeki sağlam seyre vurgu yapan açıklamaları sonrası dolardaki değer kazancı ile kur tarihi zirvesine yakın seyrini sürdürüyor.

        Dün akşam saatlerinde 2.4036 civarında işlem gören ve Türkiye piyasalarının kapanışı ardından geç saatlerde hacimsiz olarak 2.4240'a kadar yükselen dolar/TL bugün güne 2.4065/2.4089 seviyesinden başladı.

        Dolar günün ikinci yarısında 2.4410 TL ile yeni tarihi zirvesine çıktı.

        Küresel piyasalarda başta emtia ihraç eden ülkelerin para birimleri dolar karşısında değer kaybediyor.

        Türkiye gibi kısa sürede faiz indirimi beklenen Avustralya'da Avustralya doları 5.5 yılın en düşük seviyelerinde işlem görüyor.

        Bankacılar, Fed'in mevcut duruşunun, euro gibi diğer para birimlerinin baskı altında olduğubu dönemde dolara destek verdiğini bunun da gelişmekte olan para birimlerinin değer yitirmesine neden olduğunu belirttiler. Bir diğer taraftan ise TL'nin dolar karşısında diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha çok değer kaybetmesinin ise siyasilerin talepleri ardından TCMB'nin erken bir faiz indirimi yönündeki istekliliği olduğunu söylediler.Bankacılar TL'nin dolar karşısında tarihi zirvesini test etmesi ardından lokal yatırımcıların döviz satışlarının gözlendiğini belirtirken bir diğer taraftan ise 10 milyarTL'yi aşan kurumsal vergi ödemekleri nedeniyle şirketlerinde dövizden TL'ye geçişlerinin arttığını söylediler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ