Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Merkez Bankası döviz satım ihaleleriyle ne kadar dolar sattı? - Döviz Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Dolarda son dönemde yaşanan hızlı tırmanış sürüyor. Bugün 2.5370 TL'ye kadar çıkan dolar, yeni bir rekora daha imza attı. Kurlarda yılbaşından bu yana yaşanan artış yüzde 8.8'e ulaştı.

        Kurlarda yaşanan sert hareketler ve Merkez Bankası'ndan yapılan her açıklama kamuoyunda merakla takip ediliyor. Ancak bu süreçte yapılan bazı değerlendirmeler, vatandaşları yanlış karar vermesine neden olabilir.

        DOLAR BUGÜN KAÇ LİRA OLDU?

        Örneğin Merkez Bankası'nın 11 Haziran 2013 tarihinden bu yana aralıksız düzenlediği günlük döviz satım ihaleleriyle ilgili “Merkez Bankası'ndan müdahale geldi” şeklinde yorumların yapıldığı görüldü. Bu tür yorumlara bakıp “Merkez müdahale etti, kurlar gerileyecek” diyerek elindeki dövizleri bozduranlar ciddi zarara uğrayabilir.

        Merkez Bankası, Haziran 2013'ten bu yana düzenlediği toplam 436 günlük döviz satım ihalesiyle 30 milyar dolara yakın döviz satışı yaptı. Bu tutarın yarısından fazlası (17.6 milyar dolar) 2013 yılında yapılan döviz satım ihalelerinde gerçekleştirildi.

        Merkez Bankası geçen yılın tamamında düzenlediği 249 ihaleyle 10 milyar dolara yakın döviz sattı. Bu yılki 41 ihalede ise Merkez Bankası 1.7 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ