Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz TL bugün dolar karşısında değer kaybetti - Döviz Haberleri

        İç siyasi endişelerle son iki ayda gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan TL bugün açıklanan Mart ayı PMI verilerinin ilk çeyrekte ekonomik aktivitede oldukça durağan bir seyre işaret etmesi sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrıştı.

        Öte yandan TSİ 1515'te açıklanan ve ABD'de faiz artışlarının tahmin edilenden daha geç bir zamanda olabileceğini gösteren ABD ADP özel sektör istihdam verisi ise TL'deki değer kaybını sınırladı.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU?

        KAZANÇ YÜZDE

        1.8 Veri ile birlikte tüm gelişmekte olan para birimleri dolar karşısında değer kazanırken TL bugün dolar karşısında yüzde 0.1 ile gelişmekte olan para birimleri arasında değer kaybeden tek para birimi oldu. Diğer para birimlerindeki dolar karşısındaki değer kazancı yüzde 1.8'e kadar ulaştı.

        ABD'de açıklanan ADP Ulusal İstihdam Raporu'na göre, özel sektörde istihdam artışı Mart'ta 189,000 ile beklentilerin altında gerçekleşti.

        Bu sabah güne 2.5920 civarında başlayan dolar/TL TSİ 1523'te 2.5940/2.5943 seviyesinde işlem gördü. Aynı saatte sepet bazında TL 2.6963/2.6973, euro/TL 2.7991/2.8008 seviyesindeydi.

        ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ