Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa'nın güneyinde düşen yolcu uçağı ile yeni iddialar, pilot Lubitz'in evinde kayda değer bir kanıt bulundu

        DIŞ HABERLER/ HABERTURK.COM

        150 kişinin bulunduğuyolcu uçağı üç gün önce Fransa'nın güneyinde düşmüş, uçaktan kurtulan olmadığı belirtilmişti.Uçağın ses kayıtlarının değerlendirilmesi sonucundaMarsilya Başsavcısı Brice Robin, düşüş anında kokpitte olan pilot Lubitz'inuçağı bilinçli olarak alçalttığını açıklamıştı.Lubitz’in Düsseldorf kentindeki evinde arama yapıldı.

        İngiliz gazetesi Daily Miror'un internet sitesinde yer alan habere göre, polis Lubitz'in evinde yapılan arama sonucu kayda değer bir kanıta ulaştı. Kanıtın bir 'intihar notu' olmadığını belirten polis, ne olduğu hakkında bilgi vermedi.

        "DOMATES ANDY"

        Alman savcılar, 28 yaşındaki Lubitz'in evinde, yırtılmış halde bulunan belgelerde belirtilen hastalığın ne olduğunu açıklamadı.

        Haberde yer alan bilgilere göre, Düsseldorf savcılığından yapılan açıklamada, "Çalışamayacağına ilişkin belgeler var. Uygun tibbi tedavi önerisinin de yer aldığı bu belgeler yırtılmış halde bulundu" denildi.

        Savcılar, Lubitz'in elindeki raporun, uçağın düştüğü günü de kapsadığını ifade etti.

        İngiliz Gazetesi Daily Mail'in yayınladığı haberde ise notlardan birinde Lubitz'in uçuş günü yazdığı ve ve kendini 'domates Andy' olarak adlandırdığı bir not bulunduğu iddia edildi. Haberde 'Domates Andy' lakabının, pilotun kabin memuru olarak çalıştığı zamanlarda iş arkadaşları tarafından kendisiyle dalge geçmek için kullandıkları lakap olduğu belirtiliyor.

        PİLOTLUĞA ARA VERMİŞ

        Haberde, ABD’nin Arizona eyaletinin Phoenix kentinde bulunan Lufthansa’nın uçuş okulunda eğitim gören Lubitz’in bir süre "uçuşa elverişli olmayanlar" listesinde yer aldığı iddia edildi.

        Andreas Lubitz’in 1,5 yıl psikolojik tedavi gördüğü belirtilen haberde, pilot adayı Lubitz’in depresyon geçirmesi sebebiyle uçuş derslerinde derecesinin düşürüldüğü, ancak okulu başarılıyla bitirdiği kaydedildi.

        Habere göre, 2008 yılında pilotluk mesleğine başlayan, Bremen ve Phoenix'te eğitim alan Andreas Lubitz'e 2009 yılında da "azalan ağır depresif dönem" geçirdiği teşhisi konuldu.

        Lubitz’in Federal Havacılık Dairesi’ndeki dosyasında "SIC" kodunun bulunduğu, bu kodun düzenli ve özel olarak doktor tarafından muayene gerektirdiği anlamı taşıdığı ifade edildi. Haberde, Lubitz’in pilotluk lisansında da "SIC" kodu bulunduğu kaydedildi.

        Düsseldorf Savcılığı da Lubitz'inözellikle kişisel dokümanlarıyla ilgilenildiğini ve bunların değerlendirmesinin zaman alacağını açıklamıştı.

        YOLCULAR ÇIĞLIK ATARKEN...

        Öte yandan ses kayıtlarından, pilot Lubitz'in kokpitteyken nefes alış verişinin düzenli olduğu ortaya çıktı. Habere göre, yolcular uçağın düşüş anında çığlık atarken pilot Lubitz normal bir şekilde nefes alıp veriyordu. Bu da pilot Lubitz'in düşüş anında bilincinin açık ve sakin olduğu iddialarını güçlendiriyor.

        Ayrıca Daily Miror gazetesi, bugünkü sayısının ilk sayfasını pilotun depresyonda olduğuna dair iddialara ayırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ