Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk tekstil firmasını Çinliler taklit etti - İş-Yaşam Haberleri

        Dünyaca ünlü tekstil markalarının en büyük taklitçisi olan Çinliler artık Türkiye’nin tanınmış Tekstil firmalarını’da taklit etmeye başladılar. Olayın kahramanı Türkiye’nin özellikle tekstilin kalbi Merter bölgesinin en tanınmış ve büyük firmalarından olan Zamur Tekstil yani diğer adıyla Ette.

        Ette’nin sahibi Osman Zamur markasının Çin tarafından taklit edilmesi olayını şöyle açıkladı.Biz firma olarak çok uzun yıllara sahip bir geçmişe sahibiz. Türkiye’nin her noktasına mal vermekteyiz. Bunun yanında bütün Ortadoğu ülkelerine ihracat yıllardır yapmaktayız. Ayrıca Irak bölgesine hatırı sayılır bir ihracatımız var. Geçtiğimiz günlerde Irak’ta konteyner dolusu mallarımıza rastladık. Ama baktığımızda bizde böyle koliler olmadığını gördük. Araştırdığımızda Çin’de üretildiğini öğrendik. Bizim tahminimiz Irakta çok tanındığımız için Iraklı bir firma ilk önce bizim mallarımızı Çin’de taklit olarak ürettirdi. Sonrasında Çin gelen talebi görünce kendisi de üretip Irak ve Ortadoğu ülkelerine vermeye başladı.

        Konteyner’ların sayılarını görünce çok sayıda adet malımızın Çin tarafından üretildiğini anladık. Ortadoğu bölgesinde mal verdiğimiz ülkelerde de araştırma yapmaya başladık.Türkiye genelinde 5 tane büyük toptan firmaları olduğunu söyleyen Osman Zamur, erkek ve çocuk giyiminde bilinen ve talep edilen bir firma olduklarını, bu tarz şeylerle karşılaşınca kendi emeklerine haksızlık edildiğini söyledi. Dünya markalarının giremediği bir çok savaş bölgesine çok sayıda ihracat yaptıklarını belirten Zamur, "son yıllarda ihracat hedeflerimize çok daha yeni ülkeler ekleyip uluslararası marka olmak en büyük hayallerimizden bir tanesi" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ