Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam DoReMi nedir, Mehmet Sinan Kenanoğlu kimdir - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM/Gökay USANMAZ-Mustafa ŞEKEROĞLU/GAZETE HABERTÜRK

        İşadamı Mehmet Sinan Kenanoğlu'nun intiharı iş dünyasına bomba gibi düştü.

        1969 yılında Baysallar Tekstil tarafından piyasaya sunulan DoReMi, 2008 ekonomik krizinde kapanmış, ardından da markanın isim hakkı Ankara 1. İcra Dairesi tarafından açık artırmayla satışa çıkarılmıştı...

        Kenanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kenanoğlu, DoReMi’nin isim hakkını ve mevcut mağazalarını 2.8 milyon TL’ye satın aldıklarını açıklamıştı. Ardından da yaklaşık 6 milyon dolarlık yatırımla Bartın’da sıfırdan bir tesis kurarak DoReMi’yi burada üretme kararı alınmıştı.

        94 YILLIK GEÇMİŞİ OLAN GRUP

        Kenanoğlu Şirketler Grubu, 94 yıllık bir geçmişe sahip. 1920 yılında Gaziantep'te Kenanoğlu Çorap ismiyle faaliyete geçen şirket, çorap üretimini uzun süre İstanbul Yakuplu'daki tesisinde gerçekleştirdi. Ardından da Bartın'da 12 bin metrekarelik bir çorap tesisi kurarak günlük üretimini 60 bin çifte çıkardı.

        İTO kayıtlarına göreTESS Çorap, Kerem Çamaşırları, Begüm Çorap gibi firmaların da sahibi olan Mehmet Sinan Kenanoğlu, DoReMi Tekstil'i satın aldıktan hemen sonra aynı markadan yola çıkarak MiDoRe Tekstil'i kurdu.

        DoReMi markasının son zamanlarda yaşadığı iddia edilen sıkışıklığın Kenanoğlu'nun intiharı üzerinde etkisi olup olmadığı henüz bilinmese de 70-80'lerin kapısında kuyruklar olan efsane markası, babasız kalmış oldu.

        ESKİ SAHİBİ DE AŞK CİNAYETİNE KURBAN GİTMİŞTİ

        Do-Re-Mi'nin 2006 yılında ölen eski sahibi Ahmet Duran Baysal'ın boşandığı eşi Esra Karsel bir aşk cinayetine kurban gitmişti. Karsel'in cesedi, 9 Ekim 2009 tarihinde Nişantaşı Ahmet Telgeri Sokak'ta kırmızı renkli 34 CNK 66 plakalı otomobilin arka koltuğunda boğazı telle sıkılarak öldürülmüş olarak bulunmuştu. Kısa süre sonra 39 yaşındaki Karsel'in katil zanlısının Eyüp Gökhan olduğu belirlenmişti. Yakalanan Gökhan, ifadesinde olay gecesi Esra Karsel ile otomobil içinde birlikte olduklarını, genç kadının kendisine "Şu ana kadar birlikte olduğum erkeklerin içinde en iyisi sensin" dediğini, bu söz üzerine Karsel'in başka erkeklerle birlikte olduğunu düşünüp cinayeti işlediğini anlatmıştı. Eyüp Gökhan'ın 12 Kasım 2003 günü 23 yaşındaki hemşire sevgilisi İlknur Değirmenciler'i de Üsküdar'da birlikte yaşadıkları evde boğarak öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ