Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın altyapı yatırımlarına destek olacaklarını söyledi - İş-Yaşam Haberleri

        Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın bu yıl 151. kuruluş yıldönümünü kutlayan Ziraat Bankası'nın, değerlerini koruyarak varlığını sürekli kılmak için sadece kendisinin değil, müşterilerinin ve ülkenin bilançosuna değer katmak için gelişim yolunda ilerlemeye devam ettiğini belirtti.

        Genel Müdür Hüseyin Aydın “İş modelimizi iyileştirmeyi ve müşterilerimiz adına rekabete katılan bir bankaya dönüşmeyi mümkün kılan değişim projemizi kendi kaynaklarımız ile yürütüyoruz. Bu proje, müşterileriyle birlikte tüm Ziraat Bankasının başarısıdır.” dedi.

        “Büyüklük yarışında olmadan büyük olacağız” diyerek yola çıktıklarını söyleyen Hüseyin Aydın “Verimliliği artırarak ve ülkeye değer katarak büyümeyi sürdüreceğimizi söyledik. Bunları 24 bini aşkın çalışanımız ve 30 milyona yakın müşterimiz ile birlikte yapıyoruz. Değişimin sürdürülebilir olması için, kurumsal bir çerçevede öğrenen ve değer üreten bir banka olma kültürümüzü geliştiriyoruz. 100 milyar doları aşan bilançosu, güçlü sermaye tabanı, iyileştirilmekte olan yurt dışı bankacılık operasyonları ile Ziraat Bankası herkesin bankasıdır. Ziraat Bankası ülkenin en büyük şirketleriyle çalışırken, aynı zamanda çiftçisine, işçisine, memuruna, serbest meslek çalışanına, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere verdiği hizmetin ve sunduğu finansal çözüm paketlerinin gelişmesini ve derinleşmesini sağlamayı sürdürmektedir. Bankamız, ana misyonu olan tarım sektörünün desteklenmesini sürdürecektir. Tarım bankacılığında yüzde 60’ın üzerindeki pazar payımızla, ürün bazlı temel tarım bankacılığından sınai tarıma geçiş stratejisine uygun bir tarım bankacılığı tasarlamakta ve geliştirmekteyiz. Diğer sektörlerde olduğu gibi tarım sektöründe de değer zincirinden ülkemizin azami oranda faydalanmasının çok önemli bir husus olduğunu düşünüyoruz.

        KOBİ bankacılığını girişimcilere özel olarak daha makro bir yaklaşımla ‘Girişimci Bankacılık’ olarak yeniden tasarladık. Alanında uzman özel bir çalışma grubu ile Türkiye’de girişimciliği destekliyoruz. Rekabetin çok yoğun olduğu bu segmentte farklılık göstereceğiz” diyerek sözlerine devam etti.

        2000 ŞUBE HEDEFİ

        Hüseyin Aydın “Ülkemizin en geniş şube ağına sahip bankası olarak rekabette görece geri kaldığımızı düşündüğümüz yerlerde, özellikle büyük şehirlerde varlığımızı genişletmeyi ve buna ek olarak yalnızca Bankamız şubesinin bulunacağı yerlerde de var olmayı sürdüreceğiz. Yakın gelecekte yurt içinde 2000 şubeli bir banka olmayı hedefleyerek kitle bankacılığını da doğru yapıyor olacağız. Bu nedenle operasyonlarda mükemmelleşmenin yanı sıra şube dışı dağıtım kanallarındaki etkinliğimizi de artırmaktayız. Bu çerçevede ATM ağımızı genişletirken, internet şubesi ve telefon bankacılığında

        yapılanmamızı sürdürmekteyiz. Yaygın şube ağını ve şube dışı kanalları etkin olarak kullanarak müşterilerimize ülkemizin her noktasında hizmetlerimizi etkin şekilde sunarak herkesin bankası olma vizyonumuzu gerçekleştirme yolunda önemli mesafeler kat etmekteyiz” dedi.

        'PROJE FİNANSMANLARINDA YER ALACAĞIZ'

        Hüseyin Aydın “Büyüyen Türkiye’nin uluslararası ölçekte bankacılık ihtiyaçlarını karşılamak konusundaki katkımızı artırmayı hedefliyoruz. Toplamda 1700’e ulaşmış olan muhabir banka ağı ile dış ticaret, yurt dışı müteahhitlik işi yapan müşterilerimize etkin hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Ülkemizin dış ticaretinde önemli bir oyuncu olma hedefimiz doğrultusunda, dış ticaret pazar payımızı kısa sürede yüzde 3’lerden yüzde 8’lere çıkarmış bulunuyoruz. Geleceğini güvenle inşa eden Türkiye’nin tüm kesimlerinin finansal çözüm ortağı olma noktasındaki duruşumuzu muhafaza edeceğiz. Ülkemizin alt yapısının ve üretim kabiliyetinin geliştirilmesini hedefleyen proje finansman işlemlerinde yer almaya devam edeceğiz” dedi.

        'BAŞARILARIMIZI SADECE BANKACILIKLA SINIRLI TUTMAYACAĞIZ'

        Şube, iştirak veya ortaklık şeklindeki yurt dışı varlıklarının yanı sıra, sigortadan leasinge kadar hemen hemen bütün finansal iş alanlarındaki iştiraklerini ve bunlara yakın zamanda ekleyecekleri katılım bankası ile Ziraat Finans Grubu çatısı altındaki çeşitliliği artıracaklarını belirten Hüseyin Aydın “Başarılarımızı sadece bankacılık ile sınırlı tutmayacağız. Faaliyet gösterdiğimiz diğer iş kollarında Ziraat Bankası’na benzer bir başarı göstermeyi hedefliyoruz. Böylelikle finans sektöründe değer zincirinin tamamlanmasını ve ekonomiye olan katkımızın artmasını sağlıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ