Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Faruk Çelik,Bağ-Kur borcu olanların emekli olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu - İş-Yaşam Haberleri

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bağ-Kur borcu olanların emekli olmasıyla ilgili açıklamalarına ilişkin, “Prim yapılandırılması şu anda gerçekleştiriliyor.

        Bu yapılanma çerçevesinde prim borcu olanlar için sunulan bir imkandır.Önemlidir, çünkü o anlamda geçmişe dönük borçlarını ödemekte zorlanan, prim borcunu ödemekte zorlanan Bağ-Kur’lular için önemli çıkış kapısıdır” dedi.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşen Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik gazetecilerin sorularını cevapladı.

        PRİM BORCU OLANLARA SUNULAN İMKANDIR!

        Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağ-Kur borcu olanların emekli olmasıyla ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Bakan Çelik, “Prim yapılandırılması şu anda gerçekleştiriliyor. Bu yapılanma çerçevesinde prim borcu olanlar için sunulan bir imkandır o. Yoksa farklı durum söz konusu değil. Prim borcu olup bu borcu ödemekte zorlanan çalışanlarımızın bu imkandan uzun vadeli bir şekilde yararlanmasına dönük Sosyal Güvenlik Kurumu ile Halk Bankası arasındaki bir sözleşmedir. Önemlidir, çünkü o anlamda geçmişe dönük borçlarını ödemekte zorlanan, prim borcunu ödemekte zorlanan Bağ-Kur’lular için önemli çıkış kapısıdır” karşılığını verdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ