Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:25:31 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye Bal Üreticileri'nden lobi tepkisi - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Azmi Yıldız, ABD'ye Çin malı bal ihraç edildiği iddialarına ilişkin "O fiyatlarla satış yapılması mümkün değil, Bunlar gerçek dışı, faturayı çıkarsın, yayınlasınlar.

        Türkiye'nin balını kötülemek için kimse yola çıkmasın" dedi. Türkiye'de tahlil laboratuvarlarının Avrupa Birliği standartlarında olduğuna dikkati çeken Yıldız, ihraç edilen balların analiz yapılarak o ülkelere satıldığını, kaldı ki ABD'nin de analizlerini yapmadan ürünlere kapılarını açmayacağını düşündüğünü ifade etti.

        O FİYATLARLA OLMAZ

        ABD'ye bal satışında Türkiye'den giden balların kilogram fiyatının 2,5 dolar düzeylerine indiği iddialarını da değerlendiren Yıldız, "O fiyatlarla satış yapılması mümkün değil, Bunlar gerçek dışı, faturayı çıkarsın, yayınlasınlar. Ondan sonra değerlendirelim" dedi.

        10 ayda 1.5 ton bal sattık

        Türkiye'nin ABD'ye Çin malı bal ihraç ettiği iddiaları ve ardından gelen tartışmalar sürerken, ihracat rakamları daartıyor. Türkiye'nin bal ihracatı bu yılın ocak-ekim döneminde 12.8 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu dönemde 3.3 milyon kilogram bal ihraç edildi. ABD'ye ise 1.5 milyon kilogramlık (1.5 ton) bal satıldı. Bunun parasal karşılığı ise 3,9 milyon dolar oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ