Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fettah Tamince Antalya'da konuştu - İş-Yaşam Haberleri

        Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, turizm kenti Antalya'da otel dışında başka bir şey yapılmadığını belirterek, "Otel, otel, otel... Başka bir şey aklımıza gelmiyor. Bankaya gidiyoruz, (Temalı Park yapacağız kredi verin) diyoruz, (kusura bakma otel yaparsan kredi var) yanıtını alıyoruz" dedi.

        Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD) toplantısına konuk olan Tamince, "Girişimcilik Serüveni" konulu sunumu ile iş hayatı ve turizm sektörüne ilişkin görüşlerini paylaştı.

        Türkiye'de şirket ömrünün ortalama 7-8 yıl olduğunu ifade eden Tamince, sürdürülebilirlik konusunda kurumsallaşma sağlanamadığı için Türkiye'deki şirketlerde sıkıntılar yaşandığını vurguladı.

        Bir çocuğun babasının her şeyi bildiğini düşündüğü küçük yaşlardaki durumu gibi girişimcilerin de işin başında her şeyi bildiğini düşündüklerini söyleyen Tamince, hataların sonradan anlaşıldığını, bu yüzden zaman zaman ciddi bedellerin ödendiğini dile getirdi.

        Girişimciliğin tıpkı bir sanatçı gibi Allah tarafından insana bahşedilen bir büyük lütuf olduğuna inandığını vurgulayan Tamince, iş hayatında başarının şartlarını, "disiplin, iletişim, finansal disiplin, liderlik, çalışkanlık, pazar riskini öngörmek ve markalaşma" şeklinde sıraladı.

        İşadamlarına yurt dışına açılma önerisinde bulunan Tamince, halen 5 ülkede 10 oteli ve on binin üzerinde çalışanı olduğunu kaydetti. Rixos olarak Kazakistan'da güzel işlere imza attıklarını bildiren Tamince, "Her yeri tarıma müsait. 2,4 milyon metrekarelik çok büyük bir ülke. Başkentleri değişti. 2-3 yılda 18 milyar dolar para harcadılar. Önümüzdeki 2 yılda da 12 milyar dolar harcayacaklar. Buyrun gelin" diye konuştu.

        TURİZM İÇİN ÇEŞİTLİLİĞİN ÖNEMİ

        Tamince, daha fazla turist çekebilmek için çeşitlilik yaratmak gerektiğine dikkati çekerek, Belek'te yaklaşık 700 dönüm alanda kurulacak Temalı Park'ın yapımına yakında başlayacaklarını açıkladı.

        Antalya'ya yılda 14-15 milyon turist geldiğini, yaklaşık 150 milyon geceleme yapıldığını ifade eden Tamince, şöyle konuştu:

        "Burası turizmin başkenti. Yılbaşı geliyor, bir tek caddenin süslendiğini gördünüz mü? (Yılbaşından bize ne, biz Müslümanız) diyecekler. Müslümanız ama turizmden para kazanıyoruz. Sevgili dostum Menderes'e (Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel) mesaj vermiş olmayayım ama turiste otelden başka bir şey vermiyoruz. Belek'den veya Kundu'dan arabanızla çıkın. Kent merkezine Kaleiçi'ne gitmek isteyin bakalım, bir tek yol gösteren tabela görebilecek misiniz?"

        Turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tamince, "Otel, otel, otel... Başka bir şey yapmak aklımıza gelmiyor. Bankaya gidiyoruz, (Temalı Park yapacağız kredi verin) diyoruz. (Kusura bakma otel yaparsan kredi var) yanıtını alıyoruz'' ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ