Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam AVM'ler pazar açık mı? - İş-Yaşam Haberleri

        Pazar günleri ve resmi tatillerde alışveriş merkezleriyle (AVM) büyük mağazaların kapalı olacağına yönelik yeni kanun teklifinin hazırlandığı haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü.

        Perakendeciler bunun hayata geçmesi halinde 400 bin kişinin çalıştığı sektörde 100 bin kişinin işsiz kalabileceği uyarısında bulunmuştu.

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AVM’lerin Pazar ve resmi tatil günlerinde kapatılması gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirterek “Bu uygulama ekonomiye zarar verir” dedi.

        'BU TEKLİFİ VEKİLLER VERDİ'

        Canikli, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, bu önerinin hükümetin gönderdiği AVM yasası taslağında bulunmadığını, ancak milletvekillerinin verdiği tekliflerde yer aldığını da vurguladı.

        2014 Eylül ayı itibariyle Türkiye genelinde 342 adet AVM ve 9 milyon 955 bin 785 metrekare kiralanabilir AVM alanı var.

        'PAZAR GÜNÜNÜ DEĞERLENDİRMELİYİZ'

        Öte yandan NTV yayınında konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk 14 Avrupa ülkesine gittiğini bunun 10 tanesinde AVM'lerin pazar günü kapalı olduğunu açıkladı. Öztürk, "Ben en son Amerika'ya gittim. Orada alışveriş konsepti değişiyor. Tek katlı mağazalarda alışveriş yapılıyor. Bizim pazar günü ne yapacağımızı değerlendirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ