Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bu ofis tabuları yıkıyor! - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Teknolojik ve kültürel değişim sadece günlük yaşantıyı değil iş ortamında da önemli yeniliklerin yaşanmasına neden oluyor.

        2

        Yıllardır hafızalarda yer eden “masa-bilgisayar” dan oluşan ofis imajı her geçen gün etkisini yitiriyor.

        3

        Artık yeni ofislerde ne sabit bir masa var ne de “kişiye özel” bir telefon.

        4

        Dünyanın en büyük denetim ve danışmanlık şirketlerinden EY de Türkiye’deki ofisini yeni trende uygun olarak yeniledi.

        5

        EY Türkiye’nin yeni ofisinin en büyük özelliği ise sürdürülebilir yüksek çevre dostu performansı ile ‘LEED Sertifikası’na sahip olması.

        6

        Herkesin kendine özel bir masası yok. İsteyen istediği yere oturabiliyor.

        7

        Bilgisayarlar akşam işten çıkarken dolaplara kaldırılıyor. Ve çalışanlar oturdukları masadaki telefona kartlarını okutarak kendilerine ait şirket hatlarını kullanıyor.

        8

        Çalışma düzeninde de değişime giden EY Türkiye’nin yeni ofisinin tasarımı, “Geleceğin Çalışma Ortamı” sadık kalınacak şekilde K Mimarlık tarafından gerçekleştirildi.

        9

        Ofisde aydınlatma sistemi çalışma saatleriyle uyumlu olarak otomasyona bağlı ve her masanın üstünde ayrı bir aydınlatma ünitesi bulunuyor. Aydınlatma üniteleri güneşin aydınlatma seviyesine göre azalıp artabiliyor ve ofis içindeki hava sıcaklığı da otomasyon sistemine bağlı olarak otomatik ayarlanıyor.

        10

        CleanDeskPolicy kapsamında hiçbir masanın altında çöp kutusu bulunmayan ofiste, çöpler her katta bulunan RecyclingPoint'lerdeki evsel atık, cam, plastik ve kağıt/karton için ayrılmış kutulara atılıyor.

        11

        Ofis içerisinde ayrıca çalışanların rahatça çalışmaları ve mola vermeleri için bir kafeterya ve EY’a özel bir teras bulunuyor.

        12

        Her katta ayrı sağlık odaları, rahat koltuklarla döşenmiş çalışma alanları, video konferans odaları, “smart boardlar” vasıtasıyla yurtdışı ile interaktif çalışmaya imkan veren “anlık çalışma odaları” gibi her tür farklı ihtiyaca cevap verecek alanlar da mevcut.