Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ‘Ayının dişini söküp postunu duvara asmak istiyorlar' - İş-Yaşam Haberleri

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamada,“İki ülke arasında dramatik, iyi,kötü ya da trajik çok şey yaşandı.Zamanında Almanya ve Fransada birçok kez savaştı. Ama şu an gayet iyi ortaklıkları mevcut. Biz bunu örnek alabiliriz. Türkiye ile bölgesel hedeflerimiz var.Türkiye’nin etrafında Türkiye’siz özüm süreci zor. Türkiye ile ilişkileri artırma konusu ile ilgiliyiz” dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin, AB’nin, Rusya’ya yönelik yaptırımlarına Türkiye’nin de katılmasını istemesi konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

        “Türkiye ile bölgesel konularda çok sayıda ortak çıkarımız var. Bu nedenle Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmekte kararlıyız ve geliştireceğiz.Türkiye’de bulunduğum zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘Bazı konuları basın önünde konuşmayalım, yarın AB’den buraya gelirler’ dedim. Erdoğan bana hiçbir çekincelerinin olmadığını söyledi.Erdoğan delikanlı (*Rusca krepkiymujik ifadesini kullandı) ve çok sağlambir adam. ‘Bizim bir şey saklamaya niyetimiz yok’ dedi.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamalarda rublede yaşanan dalgalanmalardan AB’ye, ABD ile ilişkilerden Türkiye ile planlanan yeni doğalgaz boru hattına kadar pek çok konuya değindi. Avrupa’ya yönelik oldukça sert açıklamalarda bulunan Putin, “Batı öyle sanıyor ki kendileri imparatorluk, diğerleri de kendilerinin tebaası.

        Ekonomimizde yaşananlar Kırım’ın bedeli değil, devlet olarak yükselmemizin bedeli” dedi. Ukrayna krizi ve Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlarla ilgili değerlendirmelerdede bulunan Putin, Rusya’yı dişleri sökülmek istenen ayıya benzetti. Rus ayısının derisini duvara asmak istediklerini ifade eden Putin, “Dişlerini sökmek istiyorlar. Yeşillik yemesini istiyorlar.Kimseyi ısırmayınca da özgür bırakmayacaklar.Korkuluk yaparlar.Derisini duvara asacaklar. Nükleer silahlar bu durumda önleyici güç oluşturuyor”diye konuştu.

        ‘PETROL SORUN OLABİLİR’

        Basın mensuplarının aylardan beri düşüş trendinde olan petrol fiyatlarıyla ilgili sorusuna cevap veren Rus lider, “Petrol fiyatlarının düşmeye devam etmesi, ruble ve diğer alanları etkilemesi mümkün mü? Evet,olabilir” ifadelerini kullandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada Rusya ekonomisinin iyi yolda olduğunu, 2014’te ekonomik büyümenin yüzde 0.6’yı bulacağını söyledi. Putin dış etki ile yaşanan sorunların iki yıl kadar devam edebileceğini belirtti.Rusya’da krizin hep devam edeceğini kimsenin söyleyemeyeceğini vurgulayan Rus lider,“Her şeyi hesaplamak mümkün değil” dedi

        Merkel:Yaptırımlar kaçınılmaz

        Almanya Başbakanı Angela Merkel,Rusya’ya Ukrayna nedeniyle uygulanan yaptırımların kaçınılmaz olmaya devam ettiğini belirterek,“Bu yaptırımlar kendiliğinden sona ermedi ve ermeyecek”diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ