Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Petlim Limancılık'ın yüzde 30 hissesi satıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Petkim, söz konusu hisselerin Goldman Sachs'a satışı için Temmuz ayında ön anlaşma imzalamıştı. Petkim'den KAP'a yapılan açıklamaya göre, söz konusu satış işleminin yanı sıra Goldman Sachs, Socar Turkey Enerji A.Ş (STEAŞ) ile 7 yıl süreli satma hakkı sözleşmesi imzalarken;sözleşme karşılığında STEAŞ'a 50 milyon dolar tutarında peşin ödeme yapacak.

        Satım opsiyonunun Goldman Sachs tarafından kullanılması halinde STEAŞ, Goldman Sachs'ın devraldığı hisseleri opsiyon sözleşmesinde tarafların anlaşmış olduğu ve hakkın kullanılmasından önce ödenecek olan minimum getiriye ek olarak ödenecek 300 milyon dolar karşılığında devralacak.Petkim'in bahsedilen satma hakkı sözleşmesinden kaynaklanacak bir yükümlülüğü ise bulunmayacak.

        Diğer taraftan, açıklamaya göre Goldman Sachs, STEAŞ'a karşı ileri süreceği satma hakkından kaynaklanabilecek riski minimize edebilmek amacıyla, sahibi olduğu hisseler ve satma hakkı üzerinde, nihai yatırımcılar lehine teminat tesis edecek.

        Hisselerin, herhangi bir zamanda satılması durumunda, STEAŞ tarafından taahhüt edilen satma hakkı bedelinin üzerinde bir getiri yaratması durumunda, ilgili artı değer STEAŞ ile ve oransal olarak söz konusu nihai yatırımcılar ile Goldman Sachs arasında paylaşılacak. Goldman Sachssatma hakkının kullanılmasına kadar geçen süreçte satma hakkından kaynaklanan riskini artırıp azaltabilecek. Açıklamada, STEAŞ'ın ana hissedarı Socar Azerbaycan'ın, STEAŞ'ın bu işlemle ilgili yükümlülüklerini yerine getirebilecek kaynaklara sahip olmasını temin etme niyetinde olduğunu ifade eden bir güvence mektubu sağladığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ