Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ermenekli madencilere ev yarıdmı - İş-Yaşam Haberleri

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek’teki maden ocağı kazasında hayatlarını kaybeden madencilerin ailelerine destek olmak için Ermenekliler Derneği’nce düzenlenen toplantıya katıldı.

        ‘SOMA’DAKİ HAKLARIN AYNISI VERİLECEK

        Toplantıda, kazada hayatını kaybeden ailelere sağlanacak imkânları anlatan Elvan, “Soma’da hayatını kaybeden kardeşlerimize sağlanacak haklar neyse bu hakların tamamı Ermenek’te hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına sağlanacak”dedi. Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bu yıl, yılbaşı promosyonu dağıtmayarak bunun için harcanan kaynağı kazada hayatını kaybeden 18 işçinin ailesine ev yaptırmak için kullanacağı taahhüdünde bulunduğunu söyledi.

        Bazı belediyelerin de ev taahhütleri olduğunu hatırlatan Elvan,“Ayrıca mevcut evlerinin tamiri için de çalışmalarımız devam ediyor. Ev içerisinde ihtiyaç duyulan beyaz eşya gibi ihtiyaç malzemelerinin tamamını karşılayacağız” dedi. Ermenek kömür havzasında yaklaşık bin 500 işçinin çalıştığını ifade eden Elvan,şunları kaydetti:“İşsiz olan ve kömür madeninde çalışan kardeşlerimize yeni bir iş imkânı veya kendi işini kurabilecek altyapıyı oluşturma yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.Elvan, maden ocağı kazasında ihmali bulunanlarının sonuca katlanacaklarını da ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ