Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Binasına ne olduğunu bilmiyoruz' - İş-Yaşam Haberleri

        Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) bünyesindeki ‘paralel yapılanma’, ‘yasadışı telefon dinlemeleri konusunda çalışmaları tamamladıklarını dile getiren Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TİB’in yeniden yapılandırılacağını açıkladı.

        Elvan, “Maalesef TİB bu süreçte başkanlığa verilen yetkilerin kötüye kullanılması neticesinde ciddi bir kredibilite kaybına uğramıştır, yıpranmıştır. Biz hükümet olarak TİB’in mutlaka yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmalarımızı inşallah kısa süre içerisinde Bakanlar Kurulu’nda konuşur,tartışırız. TİB’in mevcut binasından çıkarılıp farklı bir yere aktarılması gerektiğine de inanıyoruz. Çünkü orada ne yapıldığını açıkçası bilemiyoruz. O nedenle bizim yeni bir binaya ihtiyacımız var” dedi.

        '3 SORUŞTURMA VAR'

        TİB ile ilgili üç ayrı soruşturmanın olduğunu dile getiren Bakan Elvan, bunları şöyle sıraladı:

        Bir tanesi TİB’in geçmişe yönelik işlemler ve log kayıtlarının silinmesiyle ilgili , ikincisi yasa dışı dinleme ve casuslukla ,üçüncüsü ise kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik bir soruşturmayla ilgili.

        'KULELERİN DAHA10 METRESİ KALDI'

        3. köprünün kulelerinin 312 metreye ulaştığına işaret eden Elvan, tamamlanması için 10 metrelik kesim kaldığını söyledi. Elvan, “Muhtemelen perşembe günü üçüncü köprümüzün ilk tabliyesini atacağız” değerlendirmesinde bulundu.

        'ÇANAKKALE’DENTREN DE GEÇECEK'

        Marmara Bölgesi’nde otoyolla bir ring oluşturacaklarını anlatan Bakan Elvan, “Çanakkale Köprüsü, 3 bin 623 metre uzunluğu ile dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Arkadaşlarıma bu köprünün üzerinden bir demiryolu hattı geçirmek için talimat verdim” dedi.

        '8.5 MİLYARLIK DEMİRYOLU YAPILACAK'

        2015’te 8.5 milyarlira demiryolu yatırımı yapılacağını açıklayan Ulaştırma Bakanı Elvan, “2016’dan itibaren de yılda ortalama 12 milyar lira demiryolu yatırımı yapmayı planlıyoruz. 2015 sonunda Bakü-Tiflis-Kars trenyolu hattımızı açmak istiyoruz” dedi.

        'ÇUKUROVA'YI ALAN ŞİRKET ORTAK ARIYOR'

        Çukurova Havaalanı'nı çok önemsediklerini dile getiren Elvan, “ Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde.DHMİ'ye ortak alımı teklifinde bulundular,bu çerçevede bir karar vereceğiz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ