Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Enflasyonun gıdası kesildi - İş-Yaşam Haberleri

        Bankanın uzunzamandır dert yandığı ve daha önceki toplantı metinlerinde yer alan gıda fiyatlarındaki yüksek seyrinenflasyondaki iyileşmeyi geciktirdiği yönündeki cümle ise bu ayki metinde yer almadı

        Enflasyonda beklenen iyileşmenin 2015’in ilk yarısında gelebileceği belirtilen Merkez Bankası’nın açıklamasında, “Kurul,açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmiştir”denildi.

        Analistler, emtia fiyatlarındaki düşüş ve baz etkisiyle birlikte enflasyonda gelecek yılın ilk aylarında düşüş beklerken, bazı analistler bu düşüşün Merkez Bankası’nın önümüzdeki aylarda faiz indirimlerinde elini kuvvetlendireceğini belirtiyor.Enflasyon beklentilerinin,fiyatlama davranışlarının ve enflasyonu etkileyen diğer unsurların yakından izleneceğini belirten Merkez Bankası, “Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir” görüşünü yineledi.

        PİYASALARA NOEL TATİLİ ERKEN GELDİ!

        Noel tatili ve yeni yılın yaklaşması ile yabancı yatırımcıların azalan yeni pozisyon açma isteği piyasadaki hacimlerin azalmasına neden olurken, Merkez Bankası’nın faiz toplantısında sürpriz bir adım atmaması ile piyasalar dün adeta süt limandı. Geçen hafta ortasında test ettiği 2.4140 seviyesindeki tarihi zirvesinden yönünü aşağı çeviren dolar,dolar dün gün boyu 2.32 lira seviyesinde işlem gördü. Önceki gün yüzde 8.19’dan kapanan gösterge faiz ise dün hafif düşüşle yüzde 8.15’ten kapandı. Borsa İstanbul yüzde 0.39 ile günü 84 bin 821 puandan tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ