Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Asker adayının ailesi de başvuru yapabilecek' - İş-Yaşam Haberleri

        Başvuruların 13 Aralık 2014 itibarıyla başladığı bedelli askerlik için özel kredi paketi hazırlayan bankalardan biri de Türk Ekonomi Bankası (TEB). TEB, bedelli askerlik için yüzde 0.99 faiz oranıyla ve 3 ay taksit erteleme seçeneğiyle ihtiyaç kredisi sundu. TEB’den, 18 bin lira kredi miktarı için 36 ay vadede yüzde 0.99 faiz oranıyla kredi kullananlar, aylık 617.44 lira ödeyecek.

        3 AY TAKSİT ERTELEME

        Banka, kredi kullanımında 3 ay taksiterteleme seçeneği de sunuyor. 3 ay taksiterteleme talep edilmesi durumunda ise aylık faiz oranı yüzde 1.05 oluyor. TEB Bireysel ve Öze lBankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, bedelli askerlik için İhtiyaç Kredisi’ne TEB şubelerinden başvuru yapılabileceğini söyledi. TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, bedelli askerlik için ihtiyaç kredisine, asker adayı, asker adayının ailesi veya yakınlarının da başvuruda bulunabileceğini vurguladı.

        TAKSİTLER 3 AY ERTELENEBİLECEK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2 Aralık’taki bedelli askerlik müjdesini vermesinin ardından bu fırsattan yararlanmak isteyen gençler için birinci finansman kaynağı olan bankalar bedelli askerlik kredi kampanyası yarışına girdi. Bu yarışın içerisinde yer alan bankalardan biri de Türk Ekonom Bankası. 18 bin lira kredi miktarı için yüzde 0.99 faiz oranı,3 ay taksit erteleme olanağı sunuyor.

        BEDELLİDEN MASRAF ÜCRETİ ALINMAYACAK

        Şekerbank, bedelli askerlik kapsamındaki finansal ihtiyaçları 36 aya varan vade ve yüzde 1.1 faiz oranıyla karşılayacak. Banka, 20 bin liraya kadar kullanım imkânı sunulan bedelli askerlik kredisi kampanyası kapsamında masraf almayacak. Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, bedelli askerlik kredisi müşterilerimizden kredi tahsis ücreti de almayacaklarını söyledi. Ertürk şunları kaydetti:

        “Yüzde65’i Anadolu’da bulunan yaygın şube ağımız sayesinde Türkiye’nin dört bir yanında bedelli askerlikle ilgili finansman taleplerine cevap verebilmek adına uygun koşullarda bir ürün geliştirdik. 20 bin TL’ye kadar sunduğumuz krediden faydalanacak bedelli askerlik kredisi müşterilerimizden kredi tahsis ücreti de almayacağız”

        ‘2011 YILINDA2.2 MILYAR TLKREDI SAĞLANDI’

        Bedelli askerlik kredileri kapsamında yüksek bir talep beklediklerini kaydeden Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, 2011 yılında yine gündemde olan bedelli askerlik finansman talebi konusunun gelecek talebe ilişkin önemli bir referans olduğunu belirtti. Ertürk “Bedelli askerlik kredilerinden 2011 yılında 70 bin kişi yararlanmış ve bu kapsamda toplam 2.2 milyar TL kredi sağlanmıştı. Bu yıl da bedelli askerlik kredileri kapsamında yüksek bir talep bekliyoruz” dedi.

        GENÇLERE FİNANSÇI DESTEĞİ

        1 Ocak 2015’ten itibaren 28 yaşından gün alanların yararlanabileceği bedelli askerlik uygulaması için Finansbank’ın 18 bin TL’ye ve 36 ay vadeye kadar geçerli olan bedelli askerlik kredisi ürününün faiz oranı; 1-12 ay vadede yüzde 1.09, 13-36 ay vadede ise yüzde 1.17 düzeyinde bulunuyor. Finansbank Bireysel Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın“Türkiye’nin finansçısı kimliği ile müşterilerine klasik bankacılık hizmetlerinden fazlasını sunan Finansbank olarak, bedelli askerlik kredisi ürünümüzü de hizmete sunduk” diye konuştu.

        36 AY VADE İLE 18 BİN TL KREDİ VERECEK

        Garanti Bankası, bedelli askerlik ücretinin finansmanı için müşterilerine 36 ay vade,yüzde 1.1 faiz ve yüzde 0.5 masraf oranıyla 18 bin TL tutarında kredi sunuyor. Kredi için, Garanti Bankası şubelerinden ya da Tam Destek Hattı’ndan başvuru yapılabiliyor. Söz konusu kampanya,bedelli askerlik başvurularının son gününe kadar devam edecek. Öte yandan bankanın bedelli askerlik amacı için de kullanılabilecek, değişik tutar ve vadelerde kredi kampanyaları devam ediyor.

        AYLIK YÜZDE 1.14 FAİZ UYGULAYACAK

        ING Bank’tan bedelli askerlik kredisi almak isteyenler 36 ay vadeyle ve aylık yüzde 1.14 faiz oranı ile 19 bin TL’ye kadar kredi kullanabiliyor. ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama Direktörü Müjdat Orcan, 36 ay vadede 19 bin TL kullanmak isteyen gençlerin aylık 672 TL taksit ödeyerek bedelli askerlik kredisi kullanabileceğini söyledi. Müjdat Orcan, buna ilaveten bedelli askerlik kredisinin kredi tahsis ücretinin 90 TL ve yıllık hayat sigortası priminin de 293 TL olduğunu kaydetti.

        GERİ ÖEDEMEDE AYLIK 635 TL TAKSİT İMKANI

        ABank, bedelli askerlik finansmanı için 36 aya kadar vade ve 635 TL’den başlayan geri ödemelerle kredi fırsatı sunuyor. Kampanya kapsamında, 3-12 ay arasında vade tercih eden tüketiciler, kredilerini yüzde 1.09 faiz oranıyla kullanabilecekken, 13-36 ay arasında vadeli krediler için yüzde 1.13 faiz oranı uygulanacak. Kredi tahsis ücreti ve kredi hayat sigortası gibi ek maliyetlerin kredi tutarına dahil edilebileceği kampanya kapsamında, 36 ay vadede 18 bin TL kredi kullanan bir hak sahibi ayda 635 TL ödeyecek.

        BAŞVURULAR 13 ŞUBAT'TA SONA ERECEK

        1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla 28 yaşından gün almış olan, 27 yaşını dolduran vatandaşlar 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacak.13 Aralık 2014 tarihinde başlayan başvurular 13 Şubat 2015’te sona erecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ