Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Yerli tablet üretmek için hazırız' - İş-Yaşam Haberleri

        Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan Yönetim Katı programına konuk olarak ekonomiyi değerlendirdi. “2015 için korku dolu bir senaryo yapılmamalı” diyen Zorlu,“Etrafımız ateş çemberi. Ticaret bu nedenle düştü” diye konuştu. Geçen yıl yaşanan yüzde 3’lük büyüme yüzünden hedefleri küçültmeye gerek olmadığını ifade eden Zorlu, “Türkiye bir ithalat cenneti oldu, herkes hazır mal satıyor.

        Yerli üretimi sürdürürsek rekabetçi olabiliriz, üretmeden tüketmek sürdürülebilir bir ekonomi sağlamaz. Cep telefonunda yerlilik payı yüzde 50’nin üzerinde” şeklinde konuşurken, Türkiye’nin en büyük sorunu olarak yetişmiş elemanın bulunamamasını gösterdi. Zorlu,“Yerli üretim için artık yola çıkmamız lazım.2015’te cep telefonunda yüzde 20 pazar payı öngörüyoruz” dedi.

        TABLET ÜRETMEK İÇİN HAZIRIZ

        Zorlu, sanayici ve devlet işbirliğinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini söylerken,“Devlet, sanayi ve üniversiteler iş birliği yapmalı” dedi. Okullarda yerli tabletin kullanılması gerektiğine vurgu yapan Zorlu,tablet için hazır olduklarını ve devletten adım beklediklerini ifade etti. Yerli üretimin,ihracatın gücüyle TL’nin istikrara kavuşacağını sözlerine ekleyen Zorlu, böylece doların stabilize edilebileceğini ifade etti.

        ‘SATIN ALMALAR OLABİLİR İGDAŞ İLE DE İLGİLENEBİLİRİZ

        En büyük reklam harcaması yapan gruplardan biri olduklarını söyleyen Zorlu, bankacılıktan çıktıktan sonra enerjiye odaklandıklarını, Zorlu Enerji’nin jeotermalde 2018 yılında 300 MW’ye ulaşacağını belirtti. Zorlu, ayrıca şirket satın alımlarına sıcak baktıklarını söyledi ve İGDAŞ’ın özelleştirmesiyle ilgilenebilecekleri sinyalini de verdi.Rusya’da yaşanan gelişmelere değinen Zorlu, “Yaşananlar yatırımlarımızı olumsuz etkiledi. Rusya’da gıda ticareti yapan şirketler de olumsuz etkilendi ve bu durum devam edecek. Özellikle tekstil,elektronik ve beyaz eşyada Rusya’da zarar söz konusu” derken, Türk Akımı’nın Türkiye için olumlu fırsat yarattığını sözlerine ekledi.

        İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI 2015’TE TESLIM

        Ahmet Nazif Zorlu ayrıca savunma sanayiinde yatırımlarının süreceğini ve 6 adet insansız hava aracını Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 2015 yılında teslim etmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ