Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 3. köprüde tarihi gün - İş-Yaşam Haberleri

        Bakan Lütfi Elvan’ın “Bu hafta köprünün ilk tabliyesini atacağız. Silueti de yavaş yavaş görülmeye başlanacak” açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği 3. köprüde sıcak dakikalar yaşanıyor. Bakan Elvan köprüdeki ilk tabliye yerleştirme törerine katılıyor.

        İşte Bakan Elvan'ın törenden açıklamaları:Bu aşama köprünün en kritik aşaması. Köprünün ilk tabliyesini yerleştirme işi kilit bir işlem. Köprü yapımının en önemli aşamalarından birisi. Beton ve çeliğin birleştirildiği nokta. Bu açıdan önemsiyoruz.

        Şu anda 305 metreye ulaştık. 322 metre maksimum nokta. Köprünün kulelerine yönelik betonarme çalışmaları tamamlandı. Bundan sonra çelik konstrüksiyon işlemleri yapılacak. 59 metrelik bir köprü genişliğimiz var ki bu dünyanın en büyük asma köprüsü.

        Raylı sistem için proje çalışmalarımız devam ediyor.

        Yerleştireceğimiz tabliyenin 4.5 metre uzunluğu var. Bundan sonraki tabliyelerin uzunluğu 24 metre olacak. 3. köprümüzle birlikte 95 km'lik otoyol çalışması yapılacak. Bunun için kazı çalışmalarının yüzde 70'ini gerçekleştirmiş durumdayız. Şu ana kadar 22 milyon metreküp dolgu yaptık. 95 km'lik Kuzey Marmara otoyolunda yüzde 65'lik gerçekleşme sağladık.

        3.KÖPRÜYE İLK TABLİYE YERLEŞTİRİLDİ

        Projede 35 viyadükten 31'inde çalışmalarımız var. 106 aadet alt geçit ve üst geçit var. Burada da yüzde 35 civarında gerçekleşme söz konusu.

        Toplam boyu 1200 m. olan iki tünel inşa ediyoruz. Riva tünelini bitirdik.

        6400'e yakın personel burada çalışıyor. Toplam rakam 6350 kardeşimiz bu projede çalışıyor. 1500'ün üzerinde makine kullanılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ