Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TÜSİAD'a kim başkan olacak? - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Muharrem Yıldız’ın sürpriz istifasının ardından Haziran ayında TÜSİAD Başkanı olanHaluk Dinçer’in 22 Ocak’taki Genel Kurul’da aday olmayacağını açıklamasının ardından yeni başkanın kim olacağı tartışmaları başladı.

        TÜSİAD Başkanlar Konseyi’nin yeni başkan için 3 isim üzerinde durduğu söyleniyor.

        TÜSİAD Başkan Yardımcısı olan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak ve Tayfun Bayazıt’a Muharrem Yılmaz’ın istifasının ardından teklif gitmiş ancak ikili görevi kabul etmemişti. Bunun üzerine Konsey, başka isimlere yöneldi.

        Kulislerde konuşulanlara göre en güçlü adaylardan ikisi Cansen Başaran Symes ve İzmirli işadamı Sedat Şükrü Ünlütürk. Üçüncü aday TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Tarkan Kadooğlu.

        TÜSİAD Başkanlar Konseyi’nde Rahmi Koç, Feyyaz Berker, Güler Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Ömer Sabancı, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aldo Kaslowski, Muharrem Kayhan, Yavuz Canevi ve Rona Yırcalı gibi isimler yer alıyor.

        CANSEN BAŞARAN-SYMES KİMDİR?

        İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1981 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Pricewaterhouse'un (PW) kuruluş aşamasında şirkete katılıp 2013 yılının nisan ayına kadar PwC Kopenhag, Londra ve İstanbul ofislerinde çeşitli kademelerde görev üstlenen Cansen Başaran-Symes, PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ve PwC Eurofirm Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Mart 2014 tarihi itibariyle Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Eczacıbaşı Holding'in 13 Mayıs 2014 Salı günü yapılan Genel Kurul toplantısında, Cansen Başaran Symes Yönetim Kurulu üyesi oldu.

        Cansen Başaran-Symes aynı zamanda TÜSİAD ve Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi.

        SEDAT ŞÜKRÜ ÜNLÜTÜRK KİMDİR?

        1976 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Sedat Şükrü Ünlütürk, Sun Holding'in kurucu üyesi ve yönetim kurulu başkanı. 1995-1998 yılları arasında, "Ege İhracatçılar Birliği(EİB)" hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları birliği yönetim kurulu başkanlığı ve Ege ihracatçılar birliği başkanlar kurulu başkanlığı görevlerini yürüten Ünlütürk, Kalder Kalite Derneği İzmir şubesi ve Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği yönetim kurulu üyesi. Tekstil Araştırma ve Geliştirme Vakfının (TARGEV) kurucu üyesi olan Ünlütürk, evli ve 2 çocuk babası.

        TARKAN KADOOĞLU KİMDİR?

        1974 yılında Cizre’de doğan Tarkan Kadooğlu, ilköğretim ve liseyi Cizre’de tamamladı. Newport İnternational University’de İşletme eğitimi alan Kadooğlu, 1989 – 1995 yılları arasında Kadooğlu Group’un çeşitli kademelerinde görev aldıktan ve 1996 yılında Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Kadooğlu Group’un bünyesinde 15 şirket bulunuyor. Kadoil markası ile akaryakıt dağıtım firmasını, madeni yağ fabrikasını ve Bizce markası ile ay çiçek yağı fabrikasını kurdu. Kadooğlu, bunların yanı sıra enerji, gayrimenkul ve yatırımlar, inşaat ve petrol ticareti ile halen çalışmalarına devam ediyor. Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Federasyonuna 2008 yılında Yönetim Kurulu Başkanı olan Kadooğlu evli ve dört çocuk babası.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ