Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Türk Akımı projesi blöf değil' - İş-Yaşam Haberleri

        Rus enerji devi Gazprom,Rusya’dan Türkiye’ye yılda 63 milyar metreküp gaz taşıyacak ‘Türk Akımı’ adı verilen boru hattı projesinin,Güney Akım Boru Hattı Projesi’ni engelleyen Avrupa’ya karşı blöf olarak kullanıldığı yolundaki yorum ve eleştirilere sert çıktı.

        HABERTÜRK’ün sorularını yanıtlayan Gazprom yönetimi,“Uzun vadeli yatırım gerektiren milyarlarca dolarlık bir proje, blöf olarak değerlendirilemeyecek kadar ciddi bir girişimdir” karşılığını verdi. Gazprom yönetimi,Rusya’nın yaşadığı mali kriz ortamında milyarlarca dolarlık ‘Türk Akımı’projesinin nasıl finanse edileceği sorusunu, “Finans gurularının dediği gibi‘sessizlik, paranın konuştuğu yerdeki sestir’. Ancak zaten yeterli finansmana erişimimiz olduğundan emin olmasak bu projeye girişmezdik”sözleriyle yanıtladı.

        GÜZERGAH İLE İLGİLİ DETAYLAR ÇALIŞILMALI

        Türk Akımı olarak adlandırılan proje için güzergâh olarak ne düşünüldüğü, Mavi Akım’a paralel bir hattın söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine Gazprom yönetimi, güzergâhla ilgili ayrıntılar üzerinde çalışılması gerektiğini söyledi. Gazprom yönetimi, Ukrayna’dan Batı Hattı’ndan gelen gazında Türk Akımı üzerinden Türkiye’ye verileceğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ