Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam '10 bin kişiye istihdam yaratacağız' - İş-Yaşam Haberleri

        Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye’nin yüksek katma değerli yassı çeliğini üretecek Tosyalı-Toyo Çelik AŞ’nin temeli Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katıldığı bir törenle atıldı. 2 Şubat 2012’de Tosyalı Holding ve Toyo Kohan arasında imzalanan işbirliği kapsamında çalışmaları başlayan yatırımın 20 ayda tamamlanması hedefleniyor. Yaklaşık 500 milyon dolara ulaşacakyatırımın yüzde 51’i Tosyalı Holding ve yüzde 49’u Toya Kohan’a ait olacak.Törende konuşan Başbakan Davutoğlu,yeni yıla yeni yatırımla başlamanın mutluluk verici olduğunu dile getirerek“Bu yatırımın bizi heyecanlandıran yönü demir çelik sektörümüze ileri teknoloji kazandıracak olması ve Japon teknolojisini ülkemize getirmesi” dedi.

        MERSİN’E BAĞLANTI MÜJDESİ

        Sanayinin Anadolu’ya yayılmasından da büyük heyecan duyduğunu anlatan Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:“Burada bir de müjde vermek itiyorum. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin Mersin Limanı’na bağlanması kısa sürede tamamlanacak. Bu yatırımın, limanlar üzerinden küresel piyasaya aktarımın da hiçbir engel kalmamış olacak.”Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı da “Ülkemizin 500 milyon dolarlık çelik ithalatını ikame etmiş olacağız. 300 milyon dolarlık ürünü de çevre ülkelere ihracat etmeyi hedefliyoruz”değerlendirmesinde bulundu.

        TOPLAM 10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM YARATACAĞIZ

        Söz konusu yatırımın bütün finansmanının kendi özkaynakları dışında Japon kaynaklardan karşılandığına işaret eden Tosyalı,sözlerine şöyle devam etti:“Çelik sektöründe global bir oyuncuyuz. Üç kıtada üretim yapıyoruz. Karadağ ve Cezayir’de tesislerimiz var. Bu yatırımla birlikte hem teknoloji,hem sermaye transferine sebep oluyoruz. Yeni yatırımımızla ülkemizde gıda ambalaj sektöründe birçok yeniliklere imkân tanıyacağız. Bu yatırımla birlikte istihdam da artacak. İstihdama en az 10 binkişilik katkıda bulunacağız. Bu yatırım ana istihdam kaynaklarından biri olacak.”

        HEDEF 10 MİLYON TON BORU

        Tosyalı, “Şu anda yıllık 3.5 milyon ton kapasitemizle üretim yapıyoruz. 2020 yılında bu rakam 10 milyon tona çıkacak. Dakikada 5 bin metre boru üreten sessiz bir deviz” dedi.

        TENEKE BORU İLE DOĞDU

        1952 yılında teneke soba boru üretimi ve ticareti yapmak üzere kurulan şirketin bugün uluslararası bir çelik üreticisi konumuna yükselmesinden duydukları mutluluğu ifade eden Tosyalı,“Tosyalı Holding’in 2014 yılı ihracatı 550 milyon doları aştı. 2015 yılı için 805 milyon dolar,2016’da ise 850 milyon dolar ihracat hedefimiz bulunuyor. İhracatta gelen rekor rakam ve katkımız olan 600 milyon dolar bizleri de mutlu etti. Hükümetimizin 2023 yılı ihracat hedeflerine uygun bir şekilde, biz de Tosyalı Grubu olarak en az 1.5 milyar doların üzerinde ihracat hacmine ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ