Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Endişe yok,üzüntü var! - İş-Yaşam Haberleri

        Ünsal EREKE / HT GAZETE

        Önce Dolmabahçe, sonra da Sultanahmet’te yaşanan saldırılarınardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, “Turistlerin, insanların buraya gelmesini engellemek için mi bunu yaptılar?” yorum geldi. Saldırılar sonrasında İstanbul’a yönelik bir rezervasyon iptali olmazken, sektör oyuncuları, “Bu tür olaylar bugün İstanbul,yarın Paris’te olabiliyor. Üzücü olan kaybedilen canlar” diye konuştu

        Dünyada Türkiye,İstanbul denilince akla ilk gelen turistik bölgelere yönelik son bir hafta içerisinde yapılan iki saldırı turizmcileri isyan ettirdi. Dolmabahçe’de nöbet tutan polislere yönelik bombalı, silahlı saldırıdan 4 gün sonra bu kez de Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’nün hedef seçilmesini eleştiren turizmciler, butün saldırıların artık dünyanın her yerinde meydana gelse de ülkenin vitrin noktalarında yaşanmasının turizmi etkileyeceği görüşünde. Nitekim dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanda, Sultanahmet’teki bombalı saldırı ile ilgili olarak, “Türkiye’nin en önemli turizm noktasındaki destinasyonlardan birtanesi olan o Sultanahmet Meydanı’nda böyle bir şeyi yaparak yani turistlerin,insanların buraya gelmesini engellemek için mi bunu yaptı? ‘Buralar güvenli bölge değil’ bunu ispatlamak için mi bunu yaptı?” ifadesini kullandı.

        ‘TURİZME ZARAR VERİR’

        Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise Sultanahmet ve Dolmabahçe’nin, dünyada Türkiye denilince akla ilk gelen yerler arasında bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye 36 -37 milyonu,İstanbul ise 12 milyon turisti ağırlıyor. İstanbul’un turistik açıdan önemli ve değerli yerlerine yapılan saldırılar turizme zarar verir. Bunlardan en fazla etkilenen turist grubu ABD ve Uzakdoğulu turistler olabilir. Biz turizmciler olarak uluslararası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran her türlü eylemin karşısındayız.

        UMARIZ BİR DAHA YAŞANMAZ

        “Bunların muhakkak ki turizme küçük bir etkisi olabilir. Ancak bunlar asla kapatılamaz düşüşler olmadığı gibi aslında can kayıpları tabii ki daha önemli. Ölen bir polisimiz var. Bundan sonra yeni bir olayın yaşanmaması en büyük dileğimiz olacak. Turizm bu ülkenin her şeyi, en büyük zenginliklerinden bir tanesidir. Biz Türkiye olarak turizmden milyonlar kazanıyoruz da onlaramı vermiyoruz? Bu saldırılar turizmi baltalar.”

        SEYAHATLERDE ERTELEME OLMAZ

        “Eğer bu saldırı bir otel lobisi, müze, camide meydana gelseydi o zaman turizme yönelik bir algı oluşturabilirdi. Bugün Paris’te bir saldırı meydana geliyor ve 12 kişi ölüyor. Şu anda herkes Fransız medyasına yapılan bir saldırı olarak görüyor. Ancak eğer daha turistik noktalarına yönelik bir eylem olsaydı bu tabiiki rengi değiştirebilirdi.Bu nedenle kimse Paris seyahatini erteleyemeyeceği gibi, Sultanahmet’te güvenlik noktasına saldırı da Türkiye’nin turizm algısına zarar vermeyecektir.”

        7.7 MİLYON ZİYARETÇİ

        İstanbul’a gelen turist sayısı 12milyona ulaşırken Sultanahmetbölgesindeki Topkapı Sarayı veAyasofya’yı yılda 7.7 milyon kişiziyaret ediyor. DolmabahçeSarayı’nda ise bu rakam527 bini buluyor.

        EN ÇOK ZİYARETEDILEN 7’NCİ ŞEHİR

        Şehir ZiyaretçiLondra 18.7 milyon

        Bangkok 16.4 milyonParis 15.5 milyon

        Singapur 12.4 milyon

        New York 12 milyon

        Dubai 11.9 milyon

        İstanbul 11.8 milyon

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ