Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam “2015'te ayağımızı frenden çekebiliriz” - İş-Yaşam Haberleri

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Habertürk televizyonuna verdiği röportajda düşen petrol fiyatlarının da etkisiyle hükümetin 2015'te ayağını frenden çekebileceğini belirtti. OVP'de 2015 büyüme hedefinin yüzde 4 olduğuna dikkat çeken Işık “Düşen petrol fiyatları iç tüketimde vatandaşların elini rahatlatıyor. Bunun yanında ihracatımızın yüzde 45'ini Avrupa ülkelerine yapıyoruz. Petrol fiyatlarındaki düşüş bu ülkelerdeki iç tüketimin de artmasında etkili olabilir. Bu da ihracatımıza olumlu yansıyacaktır. 2014'te özellikle cari açığı düşürmek için makro ihtiyadi tedbirler koyduk. Ekonomik göstergeler ışığında ve düşen petrol fiyatları sayesinde 2015'te ayağımızı frenden çekebiliriz diye düşünüyorum. 2015'te OVP'de belirlenen hedefin üzerine çıkabileceğimize inanıyorum” diye konuştu. cari açığı frenlemek için. Bakan Işık 2014 büyümesinde yüzde 3'ün yakalanacağını ifade etti.

        "ATATÜRK'TEN BERİ EN KARARLI HÜKÜMET"

        Yerli otomobil konusunda Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından beri ilk defa bir hükümetin bu kadar kararlı olduğuna dikkat çeken Bakan Işık sözlerine şöyle devam etti: “2015'te yerli otomobilin yola çıkacağı tarihi kesinn olarak açıklayacağız. Hedefimiz 2020'de yollarda yer alması. Türkiye'de ölçek ekonomisi dikkate alınarak yerli üretme imlkanı olan herşeyi üretelim. Herşeyi biz üretelim mantıklı değil. Bu yüzden ölçek ekonomisi sözünü özellikle kullandım”

        “YANLIŞ ALGILANDI”

        Fikri Işık bunun yanında son yaptığı kriptolu telefon açıklamasının kamuoyu tarafından biraz yanlış algılandığını söyledi. TÜBİTAK'ın devlet için ürettiği kriptolu telefonu vatandaşa satmayacağını belirten Bakan Işık “Şu anda TÜBİTAK akıllı kriptolu telefon projesi için çağrıda bulundu. Proje 2016'nın haziran ayında sonlanacak. Yani özel şirketler akıllı kriptolu projesiyle gelecek. Konunun uzmanı üniversite hocaları projeyi onaylarsa TÜBİTAK o şirkete destek verecek. Bence ortaya çıkacak ürün çok ilgi görecek. Hatta çıkacak ticari ürünün ihracatı da olacaktır. Böyle bir telefon bence normal bir akıllı telefondan çok da pahalı olmaz. Fazladan bir yazılım maliyeti olur. Oda üretim arttıkça düşer” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ