Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Yardımları abartmıyoruz" - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün açıklamış olduğu paketin annelere dokunan taraflarını Aile Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam şöle açıkladı: "Hastanede doğumu teşvik ediyoruz Sağlık Bakanlığımızın çok önemliçalışmalarımız var. Hastanede doğum yaparlarsa çok rahat ve kolayhediyelerimizi ulaştıracağız. Hediyelerimizi Hemen hastaneden alacaklar ama diyelim ki hastanede doğum yapmadı o zaman kişi kendi bulunduğu bölgedeki SGK kurumuna müracat edecek. Alt detayları biryönetmelikle belirleyeceğiz .Yaşlanma hızı stabil noktada buda yaşlanan ülke olmaya başladığımız anlamına gelir.Bu Türkiyeekonomisi için önemli tehlike.Yaşlı nufusla beraber genç nufsun daartması gerekir."

        "YARDIMI KARŞILIKSIZ YAPMALIYIZ"

        "Türk erkeklerine sesleniyorum bir yardımı karşılıksız yapmalıyız ancak böyle anlamı olur.Bir kadını sadece parasal sebeplerden dolayı evliliğe mahkum etmek ne kadar doğru? Bir kadının maddi mağduriyeti yüzünden evliliğe mahkum olasını sosyal devlet kabul etmez. Eğer kadın devletin aldığı yardıma rağmen o beyefendiyle evlenmek istiyorsa elbette ki evlenebilir."

        "YARDIMLARI ABARTMIYORUZ"

        "Somada eşi ölen kadınlara ev burs bir takım para ödemesi yapılması bekleniyor .Yardımlar meselesinde mağduriyet durumunda abartıyor muyuz sorusu üzerine ;Devlet bu durumu abartmıyor. Eşinin yokluğunda ailenin dağılmaması için maddi sıkıntıyı çözmek için çok güzel bir yapılanma yapıldı. Şartlı bağış yapıldı orada bu sadece şehitlerin ailesine yapıldı. Şartlı bağış yaparsanız alan kurum bağışı nasıl harcamak istiyorsa o şekilde harcar."diye konuştu."

        ÇOCUK İSTİSMARINDA SORUN KİMDE?

        "Bu tip sorunlarda tek bir sorumlu yoktur çoklu sorumlu vardır. Kanunlar konusunda iyi bir noktadayız. 2014’te yeni kanuni düzenlemeler yaptık çocuk istismarı ile ilgili. Okul aile çocuklarına eğitimini yaptırmalı devletkanunla alakalı yeniprogramlar düzenlemeli"diye konuştu

        "UZMANLAR MEDYADA VERİLİŞ BİÇİMİNİN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR "

        Çocuk haberlerinin medyada veriliş biçiminin uzmanlar yanlış olduğunu vurguluyorlar. Bu tamamen medyacıların tartışması gereken bir sorun. Bunun üzerinde çok fazla durulması gerekiyor. Failin öne çıkarılmasını suçun tasvir edilmemesi bunların örneklik durumunda olabileceğini söylüyorlar uzmanlar. Ben medyanızın bunu gerçekten kendi içinizde tartışmanızı çok arzu ederim. Medyadan beklentim bu. Biz nasıl bir yöntem izlersek kadına topluma çocuklara yönelen şiddeti durdurmaya katkıda bulunuruz. Mesel Almanya ‘da yılda 300 civarında kadın cinayeti işleniyor biz oraya bakabiliriz alman medyası bu olayı nasıl veriyor diye.

        ÇOCUĞUNUZA YETERLİ VAKİT AYIRABİLDİNİZ Mİ?

        "Çocuğum doğduktan sonra yasal doğum iznimi kullandım ücretsiz izne ayrıldım ama bunun yeterli olmadığını fark ettim. O zaman biz iktidarda değildik ve böyle paketler açıklamamıştık ve ben istifa ettim. Bu süre içerisinde evde kitap yazdım çocuğum büyüdükten sonra da okuluma geri döndüm."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ