Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Amatör de uçsun diye 'Park' geliyor - İş-Yaşam Haberleri

        Göhan ARTAN /HT GAZETE

        En az 18 metre pistin gerektiği hava parklarında uçuşlar sadece gündüzleri yapılabilecek. En yakın binaya 500 metre uzaklığın şart olduğu hava parklarında amatörler uçacak. Hava araçlarının amatör havacılık faaliyetleri için iniş ve kalkış amacıyla kullanacakları hava parklarının kurulmasına yönelik genelge yayımlandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından hava parkı başvuruları hakkında bir genelge yayımlandı. Genelgeye göre, bir alanı hava parkı olarak kullanmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler,SHGM’ye başvuruda bulunacaklar. Genel müdürlüğe yapılacak başvurularda ayrıca,üst yazı ekinde ilgili valilik ve belediyenin;mülkiyet belgelerinin yanı sıra güvenlik,kültür, tarih ve imar açısından ve bölgeye has diğer hususlar bakımından uygun görüş yazısının sunulması isteniyor.

        EN AZ 18 METRE GENİŞLİĞİNDE PİST

        Genelgeye göre, hava parklarında pistin en az 18 metre genişliğe sahip olması şartı aranıyor. Yine şartlar arasında pistin çevresindeki 25 metre mesafede herhangi bir mania engelinin bulunmaması, en yakın binanın pistten en az 500 metre uzakta olması yer alıyor. SHGM, uygun bulduğu alanları kurumsal internet sitesinde yayımlayacak. Hava parklarının kullanımına ilişkin esasların da yer aldığı genelgede, iniş ve kalkışların yalnızca gündüz görerek uçuş kurallarına göre yapılması gerektiği ve her türlü emniyet ve güvenlik önleminin alınmasının kaptan pilotun yetki ve sorumluluğunda olduğu belirtiliyor.

        İLKİ ESKİŞEHİR'DE 4 YILDA BİTECEK

        Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde Türkiye’nin ilk hava parkı olacağı belirtilen merkezde çalışmalar devam ediyor. Sportif Havacılık Kulübü tarafından 280 dönümlük çorak alana kurulma çalışmaları süren Sivrihisar Uluslarararası Sportif Havacılık Merkezi’nin A etabı çalışmaları tamamlandı. Merkezin, 4-5 yıl sonra tamamlandığında 80 yataklı konaklama tesisi, sosyal donatıları, kafeleriyle yabancıları da ağırlaması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ