Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam O dizilerde parayı veren düdüğü çalacak - İş-Yaşam Haberleri

        Deniz ÇİÇEK / HT GAZETE

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,yurtdışında gösterilen Türk dizilerindeki marka buzlama uygulamasının kaldırılması konusunda ilgili bakanlarla görüştüğünü belirterek, “Bu konuda hemfikiriz. Türk markaları dizilerde açıkça görünmeli. Parasını veren markasını diziye yerleştirsin”dedi. HABERTÜRK’e konuşan Zeybekci, şunları kaydetti:

        KOMİK ŞEYLER VAR

        Filmlerde, çok komik şekilde araç markaları kapatılıyor.Sigarayı kapatıyorsun ama dumanı kapatılmıyor. Adamınyüzü yok. Mercedes buzlu ama arkada 350SL yazıyor. Komik şeyler içindeyiz. Bu,modern bir görüntü değil. Çözmek lazım.

        GÖRÜP ALSIN

        Yurtdışında yayınlanan bir Türk dizisinde uçak sahnesi var. Üzerinde‘Leyla Havayolları’ yazıyor. Uçağın üstü buzlanınca kötü olacak diye öyle yazılmış. Çok komik. O dizi kahramanları Türk markalarını kullansa. O marka olan bölgelerde konut sahibi olsalar. Türk markaları görünmeli.Geçen gördüm Hürrem Sultan’ın kokusunu satıyorlar

        VERGİ ALMAYIZ

        Buradan elde edilecek gelirin vergilendirilmesiyle ilgili kaygılar var. Vergiye teşvik gelsin, insanlar da kayıt içine girsin. Ürün yerleştirmeyi istediği kadar yapsın. Yayıncı kuruluşla anlaşsınlar. Vergi de ödemesinler. O paranın kaydi hale gelmesi yeter.Kuş kafese girince bir şekilde vergilenir. Buradan vergilendirilmez de başka gelirle vergilendirilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ